Felhívás!

Kiemelkedő eredményeket értek el a mikósok a nemzetközi versenyeken

Kiemelkedő eredményeket értek el a mikósok a nemzetközi versenyeken Kovászna megye

Harmadik helyen áll a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium az országban a nemzetközi tantárgyversenyeken résztvevő diákok számát tekintve. A tavalyi évben az iskola nyolc tanulója tért haza díjakkal, matematikában és magyar irodalomban jeleskedtek.


A 2019-es évben a líceum diákjai közül Miklós Janka, Miklós Csenge, Roth Apor, Kotró-Kosztándi Anna, Kádár Fruzsina, Kovács Petra, Tamás Péter și Ráduly Roland ért el kiemelkedő eredményeket a nemzetközi, illetve regionális tantárgyversenyeken. Összesen egy első, egy második, négy harmadik helyezést, illetve két dicséretet is kiérdemeltek – derül ki a tanügyminisztérium összesítéséből.

A tanügyi tárca tájékoztatása szerint a nemzetközi olimpiákon és versenyeken elért eredményeket az alábbiak szerint díjazzák: első helyezés 9.720 lej, második hely 8.330 lej, harmadik hely 5.950 lej, dicséret 4.065 lej.

Az országban a legtöbb olimpikon a bukaresti Nemzetközi Informatikai Líceumban tanul, ahol összesen 46 díjat szereztek, míg a második helyen a kolozsvári Tudor Vianu Informatikai Főgimnázium áll, 14 díjjal.

A 2019-es évben az ország 163 olimpikonja összesen 192 díjat hozott el a különböző nemzetközi megmérettetésekről.

(wall-street.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.