Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Jobb évet remélnek

Jobb évet remélnek Kovászna megye

Baróton visszaesett a házasságkötések száma. Többen halasztnak, bízva abban, hogy jövőben már korlátozások nélkül rendezhetik meg a lakodalmat.

Mint azt a polgármesteri hivatal anyakönyvvezetőjétől megtudtuk, idén, szeptemberrel bezárólag, 19 házasságot jegyeztek a baróti anyakönyvi hivatalnál. Tavaly egész évben 35 házasságkötést iktattak, így – bár még hátravan három hónap az évből – annyi máris borítékolható, hogy egész évre kivetítve csökkent a házasulandók száma.

Hirdetés
Hirdetés

Toma Éva anyakönyvvezető azt mondta, hogy bár a polgári esküvőkön ötven személy részt vehet, a fiatalok többsége mégis elhalasztotta a boldogító igen kimondását, lévén, hogy az esküvő utáni ünnepi vacsorát nem szervezhetik meg a megszokott módon.

A hivatalnál feljegyzett születések száma viszont enyhén növekvő tendenciát mutat, legalábbis a tavalyhoz képest, amennyiben viszont a három–négy évvel ezelőtti számokat vesszük figyelembe, ebben is visszaesés tapasztalható. 2017-ben még 108 újszülöttet jegyeztek, tavaly azonban már csak 56-ot. Idén ezt a számot már meghaladták, de a korábbi, évi 110 körüli újszülöttet nem valószínű, hogy év végéig elérik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.