Felhívás!

Ittas vezetésen érték a taxisofőrt, aki nem adott elsőbbséget egy kislánynak a gyalogátjárón

Ittas vezetésen érték a taxisofőrt, aki nem adott elsőbbséget egy kislánynak a gyalogátjárón Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi közlekedési rendőrök hivatalból indítottak nyomozást egy február 8-án, a közösségi médiában közzétett videón kapcsán, amelyen az volt látható, hogy egy taxisofőr nem adott elsőbbséget egy gyalogátjárón átkelő gyermeknek. A sofőrt azonosították, és egy rendőrségi ellenőrzés során alkoholt mutattak ki a leheletében, így pénzbírságot szabtak ki rá és elvették a jogosítványát.

A taxist a videófelvétel megjelenését követő napon, szerdán állították meg a rendőrök a sepsiszentgyörgyi forgalomban, megszondáztatták, a műszer pedig 0,08 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a leheletében. A férfit 1305 lejes pénzbírsággal sújtották és 90 napra felfüggesztették a vezetői engedélyét.

“Az ő és a többi közlekedésben résztvevő biztonsága érdekében reméljük, hogy ez a 90 nap elegendő lesz a közúti közlekedéssel járó kockázatok, következmények és felelősségek átgondolására” – áll a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság közleményében.

Az elsőbbségadás elmulasztása kapcsán tovább folyik a nyomozás, a vizsgálatok elvégzését követően a rendőrség meghozza a szükséges jogi lépéseket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások