Felhívás!

Innen már rajtuk áll

Innen már rajtuk áll Kovászna megye

Sikeresen lebonyolította a Kovászna városi Lyukaskő Egyesület a Magyar Kormány Nemzeti Tehetségprogramjának támogatásával elindított, a Komplex személyiségfejlesztés a tanulás hatékonyságának növelése érdekében Kovásznán című projektjét. A Kőrösi Csoma Sándor Líceum középiskolás diákjai olyan tanfolyamokon vettek részt, amelyek a tanulásban segítették őket.

A magyar kormány 7,2 millió forinttal támogatta a 120 órás, 12 tevékenységet összefoglaló, sokoldalú személyiségfejlesztő programot a 2021−2022-es tanévben, amelynek célcsoportja a Kőrösi Csoma Sándor Líceum középiskolás diákjai voltak.

A projekt csapatépítő tevékenységgel indult Gergely-Kovács Katalin cserkészvezető irányításával, ennek köszönhetően a különböző osztályokból a jelentkezők jobban megismerhették egymást.

– Az akkor érvényben levő járványügyi szigorítások következtében a következő program, a Lépéselőny tanfolyam online lett megtartva. Itt Lantos Mihály tanulásmódszertani előadó segített abban, hogy a diákok megszeressék a tanulást. Ezen a vonalon tovább haladva tartott Bálint Huba tanfolyamot a gyorstanulásról. Majd ismét Lantos foglalkozott a gyermekekkel, villámolvasásra oktatva őket. Suciu Ioan Viorel masszőr olyan masszírozótechnikákat mutatott be, amivel a diákok egyrészt a felfrissülést, másrészt a koncentrálás javítását érhetik el – sorolta a fő tevékenységeket Szabó Levente, a Lyukaskő Egyesület elnöke.

A fentiek mellett olyan tevékenységek zajlottak, amelyek önmaguk megismeréséhez, identitásuk felébresztéséhez segítették hozzá a résztvevőket, de Tasnádi Levente filmrendező a fényképezés, filmezés világába is bevezette a diákokat. Továbbá a Salvatore Egyesület elnöke, Buna Hunor az elsősegélynyújtás alapjait adta át, Szabó Levente az egészséges életmód fontos elemeire hívta fel a figyelmet. Ugyanakkor történelmünk fontosságáról is hallhattak a résztvevők, valamint Gocz Tibor által úszni is tanulhattak.

A projekt végén a diákok ellátogattak az úzvölgyi temetőbe, a csinódi kápolnához, a Gyimesekbe és a csíksomlyói templomhoz is, de a szórakozás sem maradhatott el, így boboztak is a kirándulás alatt.
– Az évzárón a szülőkkel és diákokkal együtt értékeltük ki a projektet, a résztvevők pedig ajándékokkal távozhattak – mondta az elnök.

Kiemelte, a program értéke felbecsülhetetlen, minden tevékenység a résztvevők személyiségének fejlesztése érdekében volt megtartva.

– Mindegyik tevékenységről pozitív visszajelzések érkeztek, ezután csak a diákokon múlik, melyeket használják, és hogyan fejlesztik magukban tovább. Ehhez sok sikert kívánunk nekik. Továbbá köszönjük partnereinknek, a belvárosi református egyházközségnek, a Kőrösi Csoma Sándor Líceumnak és a művelődési háznak a segítséget – zárta Szabó Levente. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.