Hirdetés
Hirdetés

Így zajlik majd az oltáskampány a háromszéki falvakban

Így zajlik majd az oltáskampány a háromszéki falvakban Kovászna megye

A családorvosi rendelőkön keresztül történik majd a vidéken élő személyek koronavírus elleni beoltása – nyilatkozta az Observatorul de Covasna-nak Ágoston László, a Kovászna megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

Az igazgató elmondta, szükség esetén mobil oltócsapatokat is létrehoznak, újabb oltóközpontok beindítását azonban nem tervezik, mivel a jelenleg működőkben is van elegendő szabad hely.

“Egyelőre nem nyitunk új központokat vidéken. Inkább a családorvosok segítségével próbáljuk megoldani az oltás beadását. Szerencsénk van azzal, hogy a települések viszonylag közel vannak a városokhoz. Az oltást igénylő személyek többségének nem jelent nagy nehézséget a központok megközelítése. Szinte mindenki bejár a városba dolgozni vagy vásárolni. Azokat, akik nem járnak be a városba, megpróbáljuk a családorvosok segítségével beoltani” – mondta Ágoston László, hozzátéve, hogy pontos dátumot ugyan még nem tud mondani, azonban a következő időszakban beindul az ez irányú tevékenység.

“Azokon a helyeken, amelyeket nem tudunk a családorvosok bevonásával lefedni, a mobil egységek jelenthetik a megoldást, azonban ahhoz is orvosi személyzetre van szükség” – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy az emberek miként fognak értesülni arról, hogy mely rendelőkben adathatják be az oltást, Ágoston László elmondta, a legegyszerűbb, ha a páciensek felkeresik a családorvosukat. Ezen kívül valószínűleg lehetőség lesz az online feliratkozásra is, annak érdekében, hogy meg tudják állapítani a szükség oltóanyag mennyiségét, és ezáltal elkerüljék a pazarlást.

Április 20-ig a nyolc Kovászna megyei oltóközpontban összesen 36.444 személy kapta meg a koronavírus elleni vakcinák valamelyikét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük