Felhívás!

Igazítottak a költségeken

Igazítottak a költségeken Kovászna megye

Rendkívüli tanácsülést hívott össze hétfőre Benedek-Huszár János, Barót polgármestere. A sürgősséget az indokolta, hogy az Anghel Saligny-programra benyújtott öt pályázatból háromnál különböző módosításokat kellett végrehajtani, mert azt kérte a pályáztató.

A szóban forgó módosításokra a tanácsosoknak is rá kellett bólintaniuk. Szó nélkül megtették, kérdés egyikkel kapcsolatban sem merült fel.

Az első módosítás a Víz utca modernizálására és rehabilitálására vonatkozó tervet érintette: tavaly elfogadták ennek a költségvetését 10.886 ezer lej értékben, amit most 10.714 ezer lejre javítottak. Továbbá a bibarcfalvi és bodosi víz- és szennyvízhálózat kialakítására vonatkozó tervet is módosítani kellett, itt a pályáztató azt kérte, hogy külön dolgozzák ki a költségvetését a két beruházásnak. „Az összegek banira pontosan maradtak” – húzta alá a polgármester.

Utána a baróti szennyvíz- és esővízhálózat költségvetésén javítottak, melynek az összefoglaló költségvetésében hibát talált a minisztérium, végül a Cimbora Napközi Otthonnál a szülők évi hozzájárulását fogadták el külön tételként tanácsosok. Ez éves szinten mintegy 120 ezer lejt tesz ki, többek között a szülők hozzájárulnak a gyerekek ebédeltetéséhez is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások