Felhívás!

Előre a fejlesztések útján

Az Anghel Saligny Országos Fejlesztési Terv keretében a megyeszékhelyi önkormányzat rengeteg finanszírozási kérelmet nyújtott be, ezeknek most a fontossági sorrendjét kérték az illetékes hatóságok, illetve a beruházások költségbecslésének frissítését is. Ezek mellett több, más jellegű, viszont szintén fontos ügy került napirendre a helyi tanács tegnapi ülésén.

zentgyörgy több utca felújítására is pályázott, tegnap először az Új utca költségeit hagyták jóvá az ülésen, az új érték 1.229.658 lej, ebből 1.165.908 lejt hívna le a város az állami alapból. A Dohány utca esetében a költség 3.107.339 lej áfástól, és 2.995.797 lejt várnak a kormánytól. A Vasutasok utcáján 4.299.599 lej a munkálatok új értéke, ebből 4.149.744 lej támogatást adna a fejlesztési program. A Nap utca felújítása az új számítások szerint 1.329.300 lejbe kerül, ebből csak 109.732 lejt kell vállalnia a városnak.

A tanácsülés egyik napirendi pontja szerint titkos szavazáson megszavazták Antal Árpád polgármester részvételét a városi toborzó-sorozó bizottságban, amelyet a hadsereg helyi parancsnoksága működtet.
Liviu Comaneci, az egyetlen román liberális helyi tanácsos a különfélék napirendi pontnál szóvá tette, újabban a Penny üzlet háta mögött reggelente mintegy 15 termetes, kóbor kutyából álló falka riogatja és veszélyezteti a Nicolae Colan-iskola diákjait. Hasonló probléma már két évvel ezelőtt is felmerült, akkor a sintérek ugyan közbeléptek volna, de a csendőrség egyes tagjai ezt magakadályozták, mondván, hogy övék a kutyák. „Akkor vállalják a felelősséget is értük” – hangsúlyozta a tanácsos. Tóth-Birtan Csaba alpolgármester azonnali intézkedést ígért az ügyben, amennyiben szükség lehet a helyi rendőrség közbelépésére, őket is mozgósítják – mondta. 

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.