Hirdetés
Hirdetés

Idén Középajta ünnepel

Idén Középajta ünnepel Kovászna megye

Év végéig reménykednek befejezni Nagyajta központjában annak a sokrendeltetésű – kultúrotthonnak, polgármesteri hivatalnak is helyet adó – műemlék-épületegyüttesnek a felújítását, mely a falu talán legimpozánsabb épülete, s mely helyrehozatala, szépítése már egy jó ideje folyamatban van.

Hirdetés
Hirdetés

Egyelőre azonban, mint azt a község polgármesterétől, Bihari Edömértől megtudtuk, a tervezett befejezési határidő fél évvel való meghosszabbítását kérték a pályázatot finanszírozó ügynökségtől, lévén, hogy a munkálatok elhúzódtak.

Nagyajtán ravatalozó építése is folyamatban van, ennek a munkálatnak a végére is idén számítanak pontot tenni. A Nagyajtához tartozó egyetlen faluban, Középajtán az önkormányzat egyelőre ott tart, hogy megvásárolta azt a telket, melyre ravatalozót építenének, most a középajtaiaknak kell dönteniük arról, hogy arra hogyan helyezzék el az épületet, minekutána a tervezővel is egyeztetnek, és elkészülhet a műszaki kivitelezés. A ravatalozók építését saját pénzbevételeiből fedezi a hivatal.

A középajtaiak falunapra is készülődhetnek, ugyanis augusztus 24–25-én rajtuk a sor, hogy megrendezzék azt. A szokásos évi helyi ünnepet az egyezség szerint egyik évben Nagyajtán, a másik évben Középajtán tartják. << 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük