Felhívás!

Idén elkezdődik a sepsiszentgyörgyi terelőút építése

Idén elkezdődik a sepsiszentgyörgyi terelőút építése Kovászna megye

Még idén elkezdődnek a közel 11,5 kilométer hosszúságú, sepsiszentgyörgyi terelőút építési munkálatai – közölte szerdán Antal Árpád polgármester.

Elmondása szerint a beruházás közel 70 millió euróba kerül.

“Idén elkezdődik Sepsiszentgyörgy legnagyobb infrastrukturális beruházása, nevezetesen a település elkerülő terelőút megépítése. Ez egy közel 70 millió eurós beruházás, ami nagyon fontos, mert eltereli a tranzitforgalmat, kivezeti a nehéz forgalmat a városból, és ennek hatására több szempontból is tisztább és biztonságosabb lesz a város” – mondta Antal Árpád egy sajtótájékoztatón.

A terelőút európai uniós forrásaiból épül meg, a Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretében.

Az új útszakasz délen a 12-es országútból ágazik el Szotyor előtt, majd Szotyor, Kilyén és Sepsiszentgyörgy megkerülése után északon, csatlakozik vissza az országútba.

A Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaság (CNAIR) képviselői szerint a leendő terelőút hozzájárul a Sepsiszentgyörgyön való áthaladás idejének csökkentéséhez, az áruk és utasok szállítási feltételeinek javításához, a közlekedésbiztonság növeléséhez, valamint a környezet és az életminőség javításához.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.