Hirdetés
Hirdetés

Huszonhárman adtak vért

Huszonhárman adtak vért Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Vérátömlesztési Központ és a Dr. Benedek Géza Szív- és Érrendszeri Rehabilitációs Kórház szervezésében december 20-án, az emberi szolidaritás nemzetközi napján újabb önkéntes alapú véradásra került sor a fürdővárosban.

Hirdetés
Hirdetés

Dr. Nicolae Enea kórházigazgató lapunknak elmondta, a véradás sikeresnek tekinthető, a 30 donor közül 23-an feleltek meg az előírt szabályoknak. Ők a törvény által előírt juttatásokon (ételjegyek, szabadnap) kívül további kedvezményekben is részesülnek: három hónapon keresztül ingyen vehetnek részt a helyi művelődési ház által szervezett kulturális rendezvényeken, egy hónapon keresztül ingyen használhatják a polgármesteri hivatal gondnokságában lévő sportlétesítményeket, a városi autóbuszbérletek vásárlásánál 50 százalékos árkedvezményt kapnak.

A most sorra kerülő véradást eredetileg december 5-re, az önkéntesek nemzetközi világnapjára tervezték, azonban donorok hiányában egy későbbi alkalomra kellett halasztani. Legközelebb három hónap múlva, március 20-án lesz lehetőség a nemes gesztus megtételére. A jó egészségügyi állapotú, 18–60 év közötti és legalább 55 kilogramm testsúlyú személyek jelentkezését várják a polgármesteri hivatal szociális igazgatóságának székhelyén, ahol további hasznos tudnivalókkal is szolgálnak.

Fotó: Nicolae Enea

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük