Felhívás!

Faültetés Lécfalván

Faültetés Lécfalván Kovászna megye

Környezettudatos gondolkodásra, a hulladék szelektív gyűjtésére próbálja felhívni a fiatalok figyelmét a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület (ADISIMD) és a lécfalvi hulladéktárolót működtető Eco-Bihor cég.

A hét végén két autóbusznyi kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi gyerek tekintette meg a közel három hete működő lécfalvi telepet, majd a látogatás végén fákat ültettek.

Ambrus József, a hulladékgazdálkodási programot gyakorlatba ültető egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta: a Zöld Nap Egyesület, a kézdivásárhelyi Gosp-Com Kft. és a megyeszékhelyi Tega Rt. szervezésében, valamint a Zarah Moden és New Fashion készruhagyárak támogatásával lezajlott akció azért fontos, mert környezettudatosságra neveli a gyerekeket.

Az ifjú látogatók megtekinthették, hogyan történik a különböző típusú, újrahasznosítható hulladék manuális különválogatása, a pillepalackok összepréselése stb. Arra nézve is történt eligazítás, hogy miből készül a komposzt, láthatták a nem újrahasznosítató szemét óriási lerakógödrét és azt a víztisztító-állomást, ami a hulladékból származó szennyvizet kristálytisztává szűri meg. Az akció végén a gyerekek Bartos Sándor, a válogatócsarnok vezetőjének az eligazításával, és az Eco-Bihor alkalmazottainak a segítségével több mint 800 csemetét ültettek el a létesítmény kerítése mellett. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.