Hirdetés
Hirdetés

Energiahatékonyabb óvoda és korszerű közvilágítás uniós pénzekből

Energiahatékonyabb óvoda és korszerű közvilágítás uniós pénzekből Kovászna megye

Kézdivásárhely polgármestere, Bokor Tibor a keddi tanácsülésen újfent az uniós pályázatok jelentőségét hangsúlyozta a településfejlesztésben. Az elöljáró a napokban újabb három kedvező elbírálásban részesült pályázat megvalósítására írt alá támogatási szerződést mintegy 12 millió lej értékben.

A Manócska Napközi Otthon (fotó) energiahatékonyságának növelését célzó projekt egyebek mellett a hőszigetelt épület fűtéséhez szükséges éves hőfogyasztás, a hőközeg előállításához használt hagyományos tüzelőanyag fogyasztásának, az üvegházhatású gázok kibocsátásának és a téli fűtési költségeknek a csökkentésétre irányul – osztotta meg lapunkkal Bokor Tibor.

A közvilágítási rendszer korszerűsítésére irányuló pályázat keretében 1051 világítótestet cserélnének ki Kézdivásárhelyen, valamint a hozzá tartozó Nyujtódon, Szászfaluban és Sárfalván távirányítással vezérelt ledes égőre, továbbá 42 új világítótestet is felszerelnének.

A zöld közlekedés infrastruktúrájának biztosítását magába foglaló harmadik szerződés az intelligens közlekedési rendszerek (ITS – Intelligent Transport System) berendezéseinek és infrastruktúrájának beszerzését és üzembe helyezését célozza. „Ide tartoznak az intelligens parkolási megoldások, a sebességhez igazodó figyelmeztető rendszerek, a munkaterületek biztonsági rendszerei, a közlekedési lámpák rendszerei és a forgalomban résztvevők információs rendszerei”, sorolta az elöljáró.

„A Manócska Napközi Otthon energiahatékonyságának növelését célzó projekt több mint 5, a közvilágítás korszerűsítése 3,6, míg az ITS-projekt mintegy 3 millió lejbe kerül, amit önerőből nem tudnánk megvalósítani” – összegzett Bokor.

Fotó: Manócska Napközi Otthon/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. február 1., 20:17
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Jól is jönne Nyújtódra a közvilágítás, mert legalább este is fogjuk látni, h a főut mentén a járdát mind felszedték és ellopták, a mellékutcák egyikét sem sikerült 2023ig leaszfaltozni, pedig csak pár utca van!!!
  Az iskola, óvoda épeteit és udvarát megfelezték újgazdagékkal, hogy legyen elég 1 épület, de azt is legalább 2 éve “újjítják” 1 év nem kellett felépíteni nulláról az anl tömbházat! Ha valaki akar, lehetne…. Nyújtód lassan Kézdivásárhely gyarmatából, egy fantom Cernobâllé vedlik!😢
  Szégyen ez a városvezetés polgármesterékkel, tanácsosokkal ( pártszinektől függetlenül!!!!) együtt!
  A város is okádék!!!! Még szerencse az a pár cm hó, ami a kátyukat betömte!😎😎