Felhívás!

Egy kézdivásárhelyi pénztáros székely szimbólumos maszkját kifogásolja Dan Tanasă

Egy kézdivásárhelyi pénztáros székely szimbólumos maszkját kifogásolja Dan Tanasă Kovászna megye

Dan Tanasă blogger, hivatásos magyarellenes feljelentő ezúttal a kézdivásárhelyi Kaufland hipermarket egyik alkalmazottját találta meg magának, aki munkavégzés közben egy székely szimbólumokkal díszített védőmaszkot viselt.

Blogbejegyzésében a Tanasă a románok méltóságába való gázolásnak nevezi a székelyzászlós maszk viselését, majd azt fejtegeti, hogy a székely zászló „az etnikai szeparatizmus és Erdély Romániától való elszakításának” jelképe. A blogger nem kímélte az áruházláncot sem, amely szerinte „a magyar sovinizmust népszerűsítő politikát fejlesztett ki”, amivel „gúnyt űz a románok méltóságából”.

A Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) elnöke szerint az üzlet alkalmazottai tettükkel sértik az országban élő román klienseiket, úgy állítva be az esetet, mintha minden alkalmazott ilyen maszkot viselne.

„A Kaufland Románia ismét kiemelkedik a magyar sovinizmus előmozdításában. Ezúttal a kézdivásárhelyi Kaufland munkatársai viselnek székely zászlóval ellátott maszkokat, amely szeparatista szimbólum az etnikai alapon folytatott szeparatizmusért folytatott harcot és az Erdély Romániától való elszakításáért folytatott harcot jelképezi ” – írja Dan Tanasă a pénztáros lányról készített fotó mellé.

„A Kaufland Románia valódi politikát dolgozott ki a románok méltóságát gúnyoló magyar sovinizmus előmozdítására” – zárja vádaskodását az „elnyomott székelyföldi románok” védelmezőjeként tetszelgő blogger.

(Mandíner/Hírmondó)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások