Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Decemberben nyithatnak

Decemberben nyithatnak Kovászna megye

Idén sem maradnak sportolási lehetőség nélkül a jég szerelmesei, de a sepsiszentgyörgyi és kovásznai korcsolyaszezon kezdetére még várni kell. Miután sikerül elhárítani a technikai akadályokat és az időjárási körülmények is megfelelően alakulnak, mindkét városban megnyitják a pályákat a nagyközönség számára.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi Aréna szomszédságában található fedett műjégpályát tavaly december első felében vehették igénybe az amatőr sportolók, azonban a hokisok és a profi műkorcsolyázók számára már szeptember közepén megnyitották. Ehhez képest az idei szezonban még egyetlen napot sem üzemelt. Értesüléseink szerint ennek műszaki okai vannak, ugyanis a garanciában lévő két kompresszorból az egyik meghibásodott. A jég előállításához használt berendezést már elküldték javításra egy bukaresti céghez, onnan pedig Törökországba szállították. A Sepsi Rekreatív Rt. munkatársai jelenleg arra várnak, hogy visszakapják a nélkülözhetetlen eszközt. Időközben a rendelkezésre álló kompresszorral elkezdték a jégfelület kialakítását. Amennyiben a következő napokban is marad a hűvös idő, és esetleg még tovább csökken a hőmérséklet, akkor sikerül kiönteni a teljes pályát, ellenkező esetben viszont egy berendezéssel erre nincs lehetőség.

Kovásznán a 2018–2019-es szezontól kezdődően a Lőrincz Zsigmond-sípálya szomszédságában felállított korcsolyapályán hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek a téli sportág kedvelői. A jégfelület kialakítása ebben az esetben is nagymértékben függ az időjárástól, a város elöljárói abban reménykednek, hogy legalább december közepétől használhatóvá válik. Gyerő József, a fürdőváros polgármestere lapunknak elmondta, mindenképpen szeretnék megnyitni a pályát, hiszen az a helyiek és az idelátogató turisták számára is kikapcsolódási lehetőséget nyújt. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük