Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A perifériák is szem előtt

A perifériák is szem előtt Kovászna megye

Több városbeli munkálat jelenlegi stádiumáról is beszámolt legutóbbi sajtótájékoztatóján Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester.
Határozottan cáfolta ugyanakkor azt a közösségi oldalakon sokszor felbukkanó vádat, miszerint az önkormányzat csak a városközpont szépítésére fordít figyelmet.

Hirdetés
Hirdetés

Ennek beszédes bizonyítékaként említette a legutóbbi, Rózsa utcai modernizálási munkálatokat, amelyek során aszfaltburkolatot kapott a korábban kavicsos utcácska, most biciklisávja is van, mindamellett, hogy megtörtént a víz-, gáz- és csatornavezetékek cseréje, az esővízelvezető rendszer és a járdák kialakítása is. A Táncsics Mihály utcában a Sepsi Útépítő Kft., a város cége jelenleg az alapozáson és a szegélykövezésen dolgozik, a Csíki negyedben, a Romului Cioflec utcai 8-as, 9-es és 10-es tömbházak között a járdák javítása folyik.

Több utcán is a közvilágítás korszerűsítése van folyamatban, így az Állomás és a Csíki negyedben, a központi piac környékén a Textilesek és Császár Bálint utcákon megtörtént a kábelezés és az új oszlopok felállítása, következnek a bontási és visszajavítási munkálatok.

A Gyár utcában még hosszas forgalomkorlátozásra kell számítani, dolgoznak a közművek, majd a gázvezetékek cseréje van tervbe véve. Ameddig nem föltétlenül szükséges, és ha csak félsávon is, de lehet közlekedni az utcában, addig nem fogják kétírányúsítani a Cigaretta utcát sem – közölte a polgármester.
Az egyes utcákon elszórtan kialakuló kátyúk betömése szakaszosan történik hidegaszfalttal: mikor nagyobb mennyiségű aszfalt felhasználása van kilátásban, csak akkor szerzik be a megfelelő adagot, tudtuk meg a polgármestertől. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. november 23., 13:38
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Aképen látható ábra szerint ez nem gyalogos átjáró, ugyanis az aszfaltozott rész csak a biciklisávig tart, tehát ez biciklisátjáró nem pedig gyalogos. Ez a román megfogalmazás szerint Dorel munka!

 • User
  Dátum: 2022. november 23., 18:44
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ha mar modernizaltak, akkor a viz csoveket miert nem a zoldovezet vedoteruleten vezetek el, hogy minden csotoresnel az aszfaltott ne torjek fel es ne csorompoljenek az aknatetok?

 • User
  Dátum: 2022. november 23., 21:52
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hát ha már a,, perifériákon,, dolgoznak ( éljen a szép magyar beszéd) akkor javasolnám a Rompetrol felőli oldalon azt a pár métert leaszfaltozni az átjáróig mert bokáig ér a sáros víz valamint a járdát a Kaufland felé mert bár egyik részén van a másikon meg nincs a gyalogos töri ki a bokáját a kavicsokon már ha el nem üti egy autó mert életveszélyes ott gyalogolni

 • User
  Dátum: 2022. november 24., 8:05
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Látszik, hogy sem a városvezetők, sem a tervezők nem járnak gyalog, azért születnek ilyen “okos” megoldások. A felújított járdák nagy része is inkább hasonlít egyszemélyes ösvényre, mint járdára.