Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Az uzoni tanulók a jövő környezetvédői! (X)

Az uzoni tanulók a jövő környezetvédői! (X) Kovászna megye

A Kovászna Megyei Természetvédelmi Egyesület szervezésében és az Uzoni Általános Iskola közreműködésével létrejött esemény.

A TotalEnergies Marketing Romania támogatja a Kovászna Megyei Természetvédelmi Egyesület szervezésében és az Uzoni Általános Iskola közreműködésével létrejött eseményt, amelynek célja felkelteni a gyerekek érdeklődését a környezetvédelem iránt. Az Uzoni Általános Iskola több mint 40 tanulója kapott oktatást 2022. szeptember 6-án. A természetben végzett gyakorlati tevékenységek segítségével betekintést nyerhettek olyan kérdésekbe, mint a biodiverzitás, a fenntartható magatartás a természetben, vagy elsősegély-nyújtási technikák hegyvidéken.

„Az emberi életminőség javítása helyi stratégiánk alapvető pillére, a tanulókat célzó kezdeményezés pedig az első pillanattól fogva meggyőzött. Úgy érzem, hogy a bemutatott kérdéskör fontos mérföldkő a nevelkedésükben, és a környezetről gondoskodásra minden adandó alkalommal emlékeztetni kell őket. Örömünkre szolgált, hogy mi lehettünk azok, akik praktikus díjakat adhattak át az ifjú környezetvédőknek, akik érdeklődően és nyitottan álltak a megbeszélés tárgyát képező kérdésekhez és tevékenységekhez” – jelentette ki Codruța Leonte, a TotalEnergies Marketing Romania Környezetvédelmi Bizottságának képviselője.

A tanulókat az Uzoni Általános Iskola tanárai, a TotalEnergies Marketing Romania Környezetvédelmi Bizottságának képviselői, valamint a Kovászna Megyei Természetvédelmi Egyesület részéről a szervezők irányították.

„Számunkra az esemény célja minden részt vevő fél tudatosítása volt. Elsősorban a gyermekeké, mivel nevelésük megköveteli a környezetvédelmi alapfogalmakat, de a tanároké is, és legfőképpen a magánszektoré, ahol a lakosok jóléte elsődleges előírás” – számolt be Didier Grimault, a TotalEnergies Marketing Romania vezérigazgatója.

A TotalEnergies Marketing Romania folyamatos törekvése és egyben első számú célja is a fiatal nemzedék nevelése a tisztább és fenntarthatóbb környezet elősegítésére, így minden alkalmat megragadunk, hogy tevékenyen segédkezzünk minden ilyen helyi kezdeményezésnél.

Gratulálunk a Kovászna Megyei Természetvédelmi Egyesületnek a kezdeményezéséhez, de főleg az Uzoni Általános Iskola vezetőségének, mivel lehetővé tette, hogy a tanulók ilyen nagy létszámban jelenjenek meg. (X)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás