Hirdetés
Hirdetés

Az elhanyagolt kémények bajt okoznak

Az elhanyagolt kémények bajt okoznak Kovászna megye

A Kovászna megyei katasztrófavédelem idei mérlege alapján az életmentők az év első tíz hónapjában nem kevesebb mint 3,7 ezer bevetésen vettek részt, ebből 2850 sürgősségi eset volt. Arra is fény derült, hogy mi okozza a lakóházaknál a legtöbb tűzesetet.

Hirdetés
Hirdetés

Az említett időszakban a 2850 sürgősségi beavatkozás mellett a lánglovagok 191 tűzesetnél ténykedtek, érdekes adat, hogy a 191 tűzvészből 69 (!) tarlótűz volt. A katasztrófavédelem keretében működő rohammentőket (SMURD) az említett időszakban 2,3 ezer beteghez riasztották, és naponta átlagban nyolcszor kellett terepre kiszállniuk.

A beszámolóból kiderült az is, hogy a tűzesetek többnyire lakóházaknál, melléképületeknél történtek, a lángokat legtöbb esetben az elhanyagolt, netán gyúlékony anyaghoz túl közel lévő, rosszul szigetelt kémények okozták.

Tolvaj Marius szóvivő kifejtette, negyven, kémény okozta tűzzel volt dolguk, 19 alkalommal eldobott cigarettacsikk miatt csaptak fel a lángok, illetve 3 alkalommal felügyelet nélkül hagyott gyerekek játszottak a tűzzel.

A szakemberek – mint minden szezonban – ezúton is felhívják a figyelmet arra, hogy évente legalább egyszer ellenőriztessük, takaríttassuk ki kéményeinket megfelelő képesítéssel rendelkező, hozzáértő szakemberrel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük