Felhívás!

Összefog az EMNP és az MPP

Összefog az EMNP és az MPP Kovászna megye

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) is készülődik már a jövő évi helyhatósági választásokra Erdővidéken. Mint azt Dimény László területi elnöktől megtudtuk, a párt egyelőre kivár, annyi azonban már borítékolható, hogy Erdővidéken a Magyar Polgári Párttal (MPP) közösen indítanak jelölteket.

A jövő év elején egyébként várhatóan döntés születik a két párt fúziójáról, mivel azonban a választásokig hátralevő szűk időben az összevonást jogilag már lehetetlen is kivitelezni, a jelöltek neve felett valószínűleg még mindkét párt jele ott lesz.

Annyit tudni egyelőre, hogy Erdővidéken, a hat közigazgatási egység közül legalább háromban indítanának polgármester-jelölteket is, a tervek szerint tanácsosjelölteket pedig minden községben és Baróton is.

– Együtt kell megkeressük a megfelelő személyeket, de ahhoz még egyeztetnünk kell. A polgármesterjelöltek esetében kritériumrendszert állítunk fel, és az alapján választjuk ki a legjobbat, abban az esetben, ha valamelyik helységben több jelölt is jelentkezik – hangsúlyozta Dimény.

A legutóbbi, 2016-os választáson az EMNP–MPP-koalíció polgármesterjelöltje csak Vargyason tudott felülkerekedni az RMDSZ jelöltjén, nemrég azonban az RMDSZ-esek kijelentették: becsületbeli ügynek tekintik a vargyasi polgármesteri szék visszaszerzését.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.