Álom hófehérben

Álom hófehérben Kovászna megye

Szombaton nagy volt a sürgés-forgás a kézdivásárhelyi sportcsarnok környékén: folyamatosan érkeztek a látogatók, több százan voltak kíváncsiak arra, mit kínálnak az erre szakosodott cégek az esküvői szezonra. A Két Szív Esküvőszervező Iroda és a Süti Éden szervezésében harmadik alkalommal tető alá hozott expó azt ígérte, ott mindent megtalálhatunk, ami egy tökéletes lakodalomhoz szükséges, és ennek eleget is tett.

A szervezőkhöz kizárólag pozitív visszajelzések érkeztek, ez volt az eddigi legsikeresebb kiadás, a város lakossága már kezd hozzászokni a rendezvényhez, és igényli, hogy tájékozódhasson ezen a területen is a kínálatról. Nyilván nem csupán azok számára volt vonzó az expó, akik a közeljövőben menyegzőt terveznek: a szebbnél szebb ruhaköltemények, esküvői torták és sütemények, dekorációk stb. látványát kár lett volna kihagyni.

Egymásra találtak ügyfelek és szolgáltatók

Az elsődleges célközönséget nyilván mégiscsak azok a párok jelentették, akik oltár elé készülnek állni, számukra rengeteg választási lehetőség nyílt. Ötleteket gyűjteni, érdeklődni is lehetett a kiállító cégek, szolgáltatások képviselőitől, de akár helyben a pontos részletekről is egyeztethettek.
Amint az egyik dekorációval foglalkozó vállalkozás vezetője elégedetten megjegyezte: örülnek annak, hogy ilyen sok embert megmozgatott a rendezvény, és a nézelődők mellett néhány komoly érdeklődővel, potenciális ügyféllel is sikerült „egymásra találniuk”. A szolgáltatásokat nyújtó cégek legtöbbje már helyben, a kiállításon kötött szerződéseket, amint egyikük fogalmazott: kiváló volt a szervezés, nem utolsósorban anyagilag is eredményes volt a részvétel, megtiszteltetés volt jelen lenni az expón.

Egész napos, gazdag műsor

A szervezők egész napos, folyamatos programot állítottak össze, amelynek része volt az élő zene, bemutatkozott ceremóniamester és vőfély (Gál Botond és Kicsid Tibor), a KreaKids Stúdió Mesél az erdő című előadásában ötletes jelmezek sorakoztak, énekelt az RTL Klub Kicsi Óriások című műsorának győztese, Zöldi Lara. Táncbemutatót is láthatott a közönség, a legjobban talán mégis mindenki a menyasszonyiruha-bemutatókat várta, hiszen több szalon is elhozta a legszebb darabjait.
Itt volt a Fehér Hölgy Menyasszonyi Szalon (frizurák: Szőcs Éva), az Arany Rózsa Menyasszonyiruha-szalon kétszer is felvonultatta modelljeit (smink és frizura Beauty Center és Beauty Home), az Emily’s Boutique menyasszonyiruha-kölcsönző (smink és frizura: Deja Vu Beauty Salon).
Kiderült az is, miben jelenjen meg párja oldalán egy divatos vőlegény, és arra is fény derült: mit visel a ruha alatt egy stílusos menyasszony, ugyanis fehérnemű-bemutató is a program része volt. Az esti tombolahúzáson számos értékes nyeremény talált gazdára, és végül menyasszonyicsokor-sorsolás zárta a gazdag napot.

Érdemes a helyi  vállalkozásokat választani!

A szervező Süti Éden cukrászat részéről Csiszár Melinda elmondta: azért választották a január végi időpontot, mert megelőzi az esküvőre való készülődés időszakát, így ezt találták legalkalmasabbnak.
– Minden részt vevő cég a környékről érkezett: Kézdivásárhelyről, Sepsiszentgyörgyről, Kovásznáról, Csíkszeredából. Az volt a célunk, hogy átfogó képet adjunk a helyi piac kínálta lehetőségekről, szándékosan nem vontunk be távolabbi szolgáltatókat. Az elképzelésnek része ugyanis az is, hogy a helyi vállalkozásokat, a helyi gazdaságot segítsük a kiállítás révén. Ismételten meg akartuk mutatni, hogy bármiről is legyen szó – menyasszonyi- és vőlegényruhák, zenekar, fotós-videós, virágkötők, ékszerészek, cukrászdák, fodrászok, sminkesek, dekoratőrök, esküvőszervezők, vőfélyek, fehérnemű-kínálat – nincs értelme Brassóba vagy Bukarestbe szaladni, itthon is megtalálhatunk mindent ugyanazon a színvonalon és minőségben, sőt, még jobbat is” – osztotta meg az elképzelést.

Királylány egy napra…

A kitűzött célt sikerült is elérni, amint egyik látogató fiatal hölgy fogalmazott: legutóbb kislánykorában álmodott magának királylányos esküvőt, ahogy teltek az évek, le is tett a „nagy felhajtásról”, de amint végignézte a kínálatot, a szebbnél szebb ruhákat, dekorációkat stb., kedvet kapott rá, hogy hagyományos menyegzőt tartson, annak minden kellékével, és egy napon át csak ő (és persze oldalán a párja) legyen a középpontban.
A címnek némiképp ellentmondva meg lehetett állapítani, hogy nem csak a hófehér ruhák számítanak trendinek ebben a szezonban, szép számban voltak az olyan darabok is, amelyeken pasztell részletek vagy egy-egy bátrabb szín is látható volt, a törtfehérrel, tojáshéjszínnel sem foghatunk mellé.
Ami a dekorációt illeti, alapvető, hogy az ifjú pár személyiségét, ízlésvilágát tükrözze, a kínálatban ennek megfelelően láthattunk csillogóbb, elegánsabb, illetve természetes, rusztikus stílust egyaránt. A tavalyi lakberendezési trendben erős volt az arany jelenléte, kombinációban más színekkel, ez idén is visszaköszön az asztali- és teremdíszek esetében is. Az a legfontosabb, hogy igyekezzünk harmonikusabbá tenni mindezt, azaz bármilyen stílust is választunk, a ruha, a dekoráció, a torta stb. hasson egységesen.   

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.