Felhívás!

A vízpartok tisztaságáért

A vízpartok tisztaságáért Kovászna megye

A Baróton nemrég alakult Tinka Erdővidéki Sporthorgász Egyesület (rövidítve TESE) céljai között szerepel az erdővidéki gazdátlan, rendezetlen és szemetes vízpartok megtakarítása.

Szombaton, október 17-én vízparttakarítást szerveznek a Barót-patak Bibarcfalva és Barót közötti szakaszán, valamint a Keleti tó környékén.

Mint azt az egyesület kapcsolattartójától, Barabás Tibor Lászlótól megtudtuk, a nevét az egyesület a pontyfélék családjába tartozó compóról kapta, mely halat doktorhalként is emlegetnek, ugyanis a bőrmirigyei által termelt nyálkának – a régi horgászok legalábbis – gyógyhatást tulajdonítanak. A compó tudományos, latin elnevezése Tinca tinca, innen az egyesület neve. Ez a halfaj lett 2016-ban Magyarországon az Év hala, a szavazást egyébként a Magyar Haltani Társaság kezdeményezte.

A takarítás szervezői egy szép, a természetben töltendő napra hívják elsősorban a fiatalokat, de a kisgyermekes családokat is, illetve mindazokat, akik fontosnak tartják a természet tisztaságát, annak megőrzését. A szállítást, valamint egy finom ebédet is biztosítanak a résztvevőknek. Előzetes bejelentkezés a 0759.161.956-os, illetve a 0756.012.622-es telefonszámokon lehetséges. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.