Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A tanulás fiatalon tart

A tanulás fiatalon tart Kovászna megye

Felzárkózni kívánó idősebbek barátkozhatnak a számítógéppel a sepsiszentgyörgyi Zathureczky Berta Öregotthonban hamarosan induló alapszintű tanfolyamon.

A magyarországi KárpátHáló Egyesület (Közösségi Együttműködés a Szépkorúakért) a Zathureczky Berta Központtal már hosszabb ideje tart fenn építő kapcsolatokat. Most a Kertváros Egyesülettel együttműködésben 30 órás, ingyenes, magyar nyelvű számítógép-felhasználói alapképzést hirdet 60 év felettiek számára.

Az időskorúak alapszintű informatikai képzése az életminőségük javítását szolgálja: megkönnyíti az információszerzést, valamint az ismerősökkel, rokonokkal való kapcsolattartást, ha megismerik a modern eszközöket és begyakorolják használatukat, ami ráadásul csoportban sokkal szórakoztatóbb is.

Hirdetés
Hirdetés

A tanfolyam „tantárgyait” – számítógépes alapismeretek, online alapismeretek, internethasználat, böngészés, levelezés és szövegszerkesztés – Keresztes László egyetemi tanár oktatja július 16-ával kezdődően a Zathureczky Berta Központ székhelyén (Grigore Bălan sugárút, 31. szám). A kurzust sikeresen elvégzők a magyarországi felnőttképzési törvény által előírt oklevelet kapnak a partnerintézménytől. A fő pályázó KárpátHáló Egyesülettel együtt megszervezett képzést a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

Mivel egy turnusban csak 25 fő vehet részt, a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltik be. Jelentkezni július 11–15. között lehet személyesen az öregotthonban. Részletes tájékoztatást az érdeklődők az alábbi elérhetőségeken kaphatnak: e-mail: klarikmaria@yahoo.com, telefon: 0267.352.723.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.