Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

A segélyszervezet kitartó

A segélyszervezet kitartó Kovászna megye

A brassói Kastel Egyesület az utóbbi nyolc hónapban körülbelül 20 ezer lejt gyűjtött egy kisfiúnak és családjának.

A tizenegy éves Máthé Áron idén februárban az iskolából tért volna haza, a Sepsiszentgyörgy peremén lévő Farm utcai otthona felé tartott, amikor több kutya rátámadt, vérző sebeket, életveszélyes sérüléseket okozva. Egy közeli telekről egy férfi sietett a segítségére, a kisfiút a házba vitte, ápolta, amíg a mentők a helyszínre érkeztek. A gyanú szerint éppen a „megmentő” fajkutyái támadtak a gyermekre, miután valahogy a telekről kiszabadultak. A gazdi állatorvos, a szörnyű eset idején nyolc olyan kutyája volt, amelyeket a szakirodalom veszélyesnek, agresszívnek minősít. A kutyákat a hatóságok lefoglalták, menhelyen tartják, a DNS-vizsgálaton alapuló nyomozás még nem zárult le, a laboratóriumi eredmények nem érkeztek meg az ügyészségre, így a bűnvádi eljárás még helyben topog.

A kisfiú a februári támadás után több műtéten is átesett a brassói gyermekkórházban. Kezdetben járni sem tudott! A harapások, marcangolások nyomai most is jól látszanak a testén. A gyógyulás, lábadozás idején 15 éves bátyjával és édesanyjával elköltöztek a város peremén lévő viskóból, és egy belvárosi tömbházban kaptak bérlakást. Az egyesület adományokat gyűjtött a 3 tagú család megsegítésére, gyógykezelések pluszköltségeinek fedezésére, és a jelenlegi helyzetben a lakbér fizetésére szánják a pénzadományokat. Az Áronka és családja helyzetének kedvező alakulásától függetlenül, a Kastel Egyesület a Facebook-közösségi oldalán is közzétett elérhetőségek (pl. bankszámla) révén továbbra is fogadja a célirányos adományokat „Donație Áron Má­thé” megjegyzéssel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. november 25., 8:30
    ÉRTÉKELÉS: 4

    És a kutyás Doktor úr köszöni szépen jól van,mert ő állat orvos ezért nem szabad csak úgy felelősségre vonni.Es ilyenkor persze késik a labor vizsgálat