Felhívás!

15,49 százalékban foglaltak a koronavírusos betegeknek fenntartott ágyak a megyében

15,49 százalékban foglaltak a koronavírusos betegeknek fenntartott ágyak a megyében Kovászna megye

Minden háromszéki tanintézményben fizikai jelenléttel folytatódhat az oktatás, mivel megyei szinten a SARS-COV-2 vírussal fertőzött betegek számára fenntartott ágyak kihasználtsága 15,49%-os – derül ki a Kovászna megyei prefektúra szombati adataiból. A kórházba került betegek többségét a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban kezelik.

Vasárnap 39 Covid-beteget kezeltek a Kovászna megyei kórházakban. A legtöbbet a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban (20 beteg, ebből 8 az intenzív osztályon), további hat begeket Kovásznán, hetet Kézdivásárhelyen, hatot pedig Baróton.

Ennek értelmében minden Kovászna megyei óvodás és iskolás fizikai jelenléti oktatásban részesül a héten, miután az elmúlt héten módosították az online oktatásra való áttérés feltételeit. Már nem a személyzet átoltottsági aránya vagy a település fertőzöttségi rátája a mérvadó, hanem a koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi ágyak kihasználtsága. Ha a SARS-COV-2 vírussal fertőzöttek számára fenntartott ágyak több mint 75%-a foglalt megyei szinten, akkor a megye összes óvodája és iskolája átáll az online oktatásra.

A kórházak COVID-ágyainak csütörtöki kihasználtságától függően dől el, hogy a következő héten a tanintézmények milyen forgatókönyv szerint fognak működni – fizikai jelenléttel vagy online.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások