Felhívás!

Teodorovici: Pénteken elfogadja a kormány a költségvetést

Teodorovici: Pénteken elfogadja a kormány a költségvetést Gazdaság

Holnap elfogadja a kormány a költségvetés tervezetét – jelentette be csütörtökön Eugen Teodorovici. A pénzügyminiszter szerint a tervezet “jelentős forrásnövekedést” irányoz elő a beruházások, az egészségügy és az oktatás terén.

A tárcavezető szerint a kormány után a parlament is “nagyon hamar elfogadja” a büdzsé tervezetét.

Teodorovici, aki csütörtökön még találkozik a polgármesterek képviselőivel, azt mondja: “mesterséges botrányt keltettek” a büdzsé körül, és hozzátette: “a parlament még akármilyen módosítást eszközölhet”.

Amikor arról kérdezték, hogy miért tartott ilyen sokáig a költségvetés kidolgozása, azt válaszolta, hogy ez “semmi esetre sem a pénzügyminisztérium hibája”, és hogy ennek okai “már nem fontosak”.

Firea: Teodorovici látszatpárbeszédet folytatott a polgármesterekkel

Eugen Teodorovici “merev álláspontot képviselt” a költségvetés tervezetével kapcsolatban, és így csak “látszatpárbeszédet” folytatott a polgármesterekkel – közölte csütörtökön Gabriela Firea bukaresti főpolgármester, azt követően, hogy a nagyvárosok szövetségének képviselő találkoztak a pénzügyminiszterrel.

“Ezt a látszatpárbeszédet valószínűleg Liviu Dragnea rendezte, (…) hisz látszott, hogy a pénzügyminiszter nem is figyel a mi érveinkre, és nagyon biztos abban, hogy minden az eredeti formában marad” – nyilatkozta a főpolgármester, aki szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke rajta akar “bosszút állni”.

Firea úgy fogalmazott, hogy maga Liviu Dragnea a “morális szerzője” az idei költségvetésnek, amit viszont a kormányfőnek és a pénzügyminiszternek kell aláírnia.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.