Felhívás!

Teodorovici: májusban bemutatjuk az üzleti szférát érintő intézkedéscsomagot

Teodorovici: májusban bemutatjuk az üzleti szférát érintő intézkedéscsomagot Gazdaság

Május folyamán a kormány bemutat egy, az üzleti szférát érintő intézkedéscsomagot, amelynek egyik előírása az állami és a magánvállalatok pénzügyi átszervezési lehetőségére vonatkozik, jelentette ki szombaton a Hunyad megyei Rudabányán (Brad) Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.

“Májusban bemutatjuk az üzleti szférát érintő intézkedéscsomagot. Az egyik javasolt megoldás ez a pénzügyi átszervezés mind az állami, mind a magánvállalatok számára” – fejtette ki Teodorovici, akit az adóügyi amnesztiáról kérdeztek.

Az újságírók azon kérdésére, hogy miért nem csökkentek a törlesztőrészletek az új jelzáloghitelek esetében, amelyet az új referenciamutató alapján számolnak ki, a pénzügyminiszter így válaszolt: “Nem hiszem, hogy valaki beszélt itt százalékokról, hogy mennyivel fognak csökkeni (a törlesztőrészletek – szerk. megj.). Mi, a kormánytól, világosan megmondtuk, hogy az új referenciamutató alapján az új hitelek csökkenek (…) Folytatnunk kell azonban a megbeszéléseket, hogy lássuk, a már folyamatban levő hitelszerződésekkel mi történhet, ha az emberek refinanszírozást akarnak, legyen miért megtenniük ezt a lépést, azaz csökkenjenek a részletek” – fejtette ki a miniszter.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.