Hirdetés
Hirdetés

Teodorovici: a kormánynak nem áll szándékában egyetlen lejt sem elvenni a magánnyugdíjakból

Teodorovici: a kormánynak nem áll szándékában egyetlen lejt sem elvenni a magánnyugdíjakból Gazdaság

A kormánynak nem áll szándékában egyetlen lejt sem elvenni a nyugdíjrendszer második pilléréből – szögezte le kedden Eugen Teodorovici. A pénzügyminiszter úgy fogalmazott a parlamentben, hogy a kormány “csak megteremtette a lehetőségét” annak, hogy a betétesek a jövőben máshová utalják a pénzüket.

“Hogy vegyünk el a második pillérből? Ez nem célja a román államnak. A kormány a 114-es rendelettel csak megteremtette a lehetőséget a betéteseknek, hogy a jövőben máshová utalják a pénzüket. Amit eddig a kettős pillérbe utaltak, az ott marad” – jelentette ki a pénzügyminiszter.

Hirdetés
Hirdetés

Teodorovici elmondta: a 114-es kormányrendelet törvényes keretet teremt arra, hogy a nyugdíjlapok az állami-privát jellegű beruházásokban is részt vegyenek, amit korábban nem tehettek meg.

A miniszter szerint a továbbiakban is sor kerül tárgyalásokra a 2019/114-es sürgősségi kormányrendelet kapcsán azért, hogy “ennek alapelveit megtartva” olyan módosításokat építsenek be, amelyek pozitív hatással lesznek a gazdaságra.

A tárcavezető úgy véli: a kormányrendelet a helyi önkormányzatok javát szolgálja, amennyiben létrehozott egy tízmilliárd lejes beruházási és fejlesztési alapot, amelyből a lemaradottabb régiók pályázhatnak, ugyanakkor a differenciált minimálbérrel támogatja az építőipart.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük