Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szászrégenben elkezdődött az új román traktor sorozatgyártása

Szászrégenben elkezdődött az új román traktor sorozatgyártása Gazdaság

A szászrégeni IRUM, tizenöt évvel a romániai traktorgyártás megszűnése után, megkezdte a társaság mérnökei által tervezett új román traktor sorozatgyártását. Az erőgépet tavaly ősszel mutatták be a bukaresti INDAGRA agrárvásáron.

Hirdetés
Hirdetés

Mircea Oltean, az IRUM vezérigazgatója elmondta: a traktor iránt óriási érdeklődés mutatkozik, jövő hónaptól elkezdik exportálni is, első körben Magyarországra.

A cég traktorok és erdészeti gépek gyártójaként ismert, de miután tíz évvel ezelőtt Fehéroroszország engedélyével megkezdte a TAG traktorok gyártását, az IRUM-ot mezőgazdasági gépek gyártójának is tekintik, és ezért az egyesülés százéves évfordulóján bemutatták az új román traktort.

Az erőgépet a mezőgazdasági és erdészeti gépek kutatási és fejlesztési központjában fejlesztették ki, amelyet 2015 szeptemberében, csaknem 12 millió lejes beruházással hoztak létre az IRUM-ban.

A szászrégeni IRUM 1953-ban alakult, és 1999-ben vált teljesen magántulajdonú vállalattá, amikor a Maviprod átvette. Az új tulajdonos megőrizte a fő tevékenységi területet, és továbbra is erdőgazdálkodáshoz szükséges gépeket és berendezéseket gyártott.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük