Felhívás!

Szállodaipar felé nyitott a Bertis

Szállodaipar felé nyitott a Bertis Gazdaság

 

A háromszéki turizmus legújabb gyöngyszemét, a helyi vállalkozói összefogás mintapéldáját adták át kedden Sepsiszentgyörgy előpataki határában. A Bertis cégcsoport legújabb beruházását, az egyhektáros területen fekvő Panoráma Boutique Hotelt és a térség legnagyobb rendezvénysátorát a tulajdonos Berszány Tibor ismertette.

Lapunknak elmondta, hogy alig egy év alatt, 2 millió eurós befektetésből jött létre a térségben egyedülálló turisztikai és vendéglátó létesítmény, amelyekkel magas minőséget céloztak meg. A 20 szobás, 40 férőhelyes, konferenciateremmel és spa részleggel is rendelkező hotelt egy már létező panzióból alakították át, illetve bővítették. Cél egy 4–5 csillagos szálloda létrehozása volt, viszont mivel a létesítmény méretében nem elég ehhez a kategóriához, a „butik hotel” megnevezéssel szeretnék jelezni, hogy nagyon magas minőséget kínálnak. A sok fa és kő elemet, illetve igényes belső díszítőelemeket tartalmazó szálloda látványtervezője egy sepsiszentgyörgyi művész, Ramon Grosos volt, de a létesítmény minden elemének kivitelezésével helyi vállalkozásokat bíztak meg.

Berszány Tibor érdeklődésünkre kifejtette, a 27 éves tevékenysége alatt mindig fontos volt számára, hogy a helyben megtermelt pénzt, helyben költsék el és helyi vállalkozókkal működjön együtt. A turisztikai létesítmény építésében is helyi cégek, több mint 180 mesterembere dolgozott.

A Sepsiszentgyörgy előpataki határában kedden átadott létesítmény másik eleme az ezer négyzetméteres, klimatizált és igényesen díszített rendezvénysátor, amely 500 személy befogadására alkalmas. Ezt az esküvők és más események kiszolgálására alkalmas sátrat egy 450 négyzetméteres konyha, kiszolgáló helységek és melléképület egészíti ki. Az egyhektáros, rendezett területen 80 férőhelyes parkolót is kialakítottak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.