Hirdetés
Hirdetés

Szakmák versenye kreatív diákoknak

Háromnapos vetélkedősorozaton mutatkoztak be a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Szakközépiskola ügyes kezű diákjai, akik háromszéki vállalkozók és érdeklődő közönség előtt oldottak meg nagy kreativitást is igénylő szakmai feladatokat.

Hirdetés
Hirdetés

Kristó Kinga, a Szakmák Versenyének társszervezője lapunknak elmondta, a vetélkedőre 45 tanuló nevezett be, és mechanika, autószerelés és elektrotechnika területén kellett szakmájuknak megfelelő feladatokat megoldaniuk, az eredményt egy szakmai zsűri előtt bemutatniuk. A mechanika szakos diákok háromfős csapatokat alkotva egy kisebb darut kellett összerakjanak, majd azokkal különböző próbákat is ki kellett álljanak, a zsűri ugyanis tesztelte a precizitást, pontosságot és azt, hogy a diákok mennyire ismerik az általuk összerakott daru képességeit. Ezt a versenyt Páll Ferencz, Pál Roland Renato és Hirni Botond csapata nyerte.

Az autószerelés szakon tanuló diákok elméleti és gyakorlati próbákat is ki kellett álljanak. Első helyen Fazakas Attila végzett, második helyezést ért el Blága Attila, harmadik lett Kelemen Zsombor Lajos.

A Puskás Tivadar Szakközépiskola elektrotechnika szakos diákjai egy önjáró auto-robotot kellett építsenek, amelynek 4 próbatételt is ki kellett állnia, minden próbatétel után átprogramozták. A legnehezebb az volt, hogy egy labirintusból kellett kijutnia a robotnak. A szakmai zsűri ámulattal figyelte a csapatok lelkesedését, és a Rab Hunor-Imre és Keresztes Bálint csapatának ítélték az első helyet.

A verseny szervezői a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Kristo Kft., a Sepsiszentgyörgyi Autószerelők Egyesülete, az Ariadne Impex és a Puskás Tivadar Alapítvány voltak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük