Hirdetés
Hirdetés

Rekordokat döntött az idei fekete péntek az eMagnál

Rekordokat döntött az idei fekete péntek az eMagnál Gazdaság

Az eMAG-nál az első órában átlagosan 77 terméket rendeltek meg másodpercenként a Black Friday kampányban, az első egymillió lejre 12 másodperc alatt érkezett rendelés – jelentette az internetes áruház.

Az eMAG az első kilenc órában 355 millió lejre árult, ez 50 százalékkel több, mint tavaly. A rendelések 75 százalékát mobil eszközökről adták le, 35.000 új vásárlót regisztráltak. A tavalyi eladási szintet 16 óra 20 perckor haladták meg. Tudor Manea, az eMAG vezérigazgatója a nap végére 440 millió lejes forgalmat prognosztizált.

‘Tizenegy rendelésből egy gyerekeknek szólt. A legkomplexebb rendelés 26 tételből állt, benne televízió, mosógép, vasaló, mikrohullámú sütő, székek, matrac és egyebek” – részletezi a közlemény, de rendeltek gépkocsikat, aranyat, foglaltak szállásokat, befizettek fogorvosi kezelésre, és vásároltak órákat és luxus ékszereket is.

Hirdetés
Hirdetés

Délután fél ötig a rendelések összértéke 127,6 millió lej volt, több mint a tavalyi fekete péntek egész napja alatt – közölte a PayU Románia online fizetési szolgáltató.

“16 óra 30 percig 127,6 millió lejre érkezett rendelés, ez 40 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban. 184.460 személy rendelt árut, ez 56%-kal több, mint tavaly, amikor 118.092 rendelést vettek fel ugyaneddig az időpontig. A három legnagyobb tranzakció: 129.635 lej – arany, 48.881 lej – fotófelszerelés és 46.970 – IT&C” – írja PayU Románia közleményében.

A tranzakciók Romániából, Nagy Britanniából, Magyarországról, Olaszországból és Bulgáriából érkeztek. Az átlagos kosár értéke 692 lej volt, 10%-kal kevesebb, mint tavaly, amikor 769 lej jött ki átlagosan.

Marius Costin a PayU Románia országmenedzsere szerint, a románok az amerikaiaknál is nagyobb érdeklődést mutatnak a Black Friday után. Costin szerint a PayU Románia az ország online tranzakcióinak több mint felét bonyolítja le, és az online piac 30 százalékos részesedéssel rendelkezik a romániai kiskereskedelemben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. november 18., 18:14
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Ok!de adózzák is meg az alapján amit nyilatkoztak! Őszintén mi volt jó árban, az a termék amelyik alatt már úgy jelent meg,h stoc epuizat! A többi “árában” volt!!!