A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Rekordokat döntött az idei fekete péntek az eMagnál

Rekordokat döntött az idei fekete péntek az eMagnál Gazdaság

Az eMAG-nál az első órában átlagosan 77 terméket rendeltek meg másodpercenként a Black Friday kampányban, az első egymillió lejre 12 másodperc alatt érkezett rendelés – jelentette az internetes áruház.

Az eMAG az első kilenc órában 355 millió lejre árult, ez 50 százalékkel több, mint tavaly. A rendelések 75 százalékát mobil eszközökről adták le, 35.000 új vásárlót regisztráltak. A tavalyi eladási szintet 16 óra 20 perckor haladták meg. Tudor Manea, az eMAG vezérigazgatója a nap végére 440 millió lejes forgalmat prognosztizált.

‘Tizenegy rendelésből egy gyerekeknek szólt. A legkomplexebb rendelés 26 tételből állt, benne televízió, mosógép, vasaló, mikrohullámú sütő, székek, matrac és egyebek” – részletezi a közlemény, de rendeltek gépkocsikat, aranyat, foglaltak szállásokat, befizettek fogorvosi kezelésre, és vásároltak órákat és luxus ékszereket is.

Délután fél ötig a rendelések összértéke 127,6 millió lej volt, több mint a tavalyi fekete péntek egész napja alatt – közölte a PayU Románia online fizetési szolgáltató.

“16 óra 30 percig 127,6 millió lejre érkezett rendelés, ez 40 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban. 184.460 személy rendelt árut, ez 56%-kal több, mint tavaly, amikor 118.092 rendelést vettek fel ugyaneddig az időpontig. A három legnagyobb tranzakció: 129.635 lej – arany, 48.881 lej – fotófelszerelés és 46.970 – IT&C” – írja PayU Románia közleményében.

A tranzakciók Romániából, Nagy Britanniából, Magyarországról, Olaszországból és Bulgáriából érkeztek. Az átlagos kosár értéke 692 lej volt, 10%-kal kevesebb, mint tavaly, amikor 769 lej jött ki átlagosan.

Marius Costin a PayU Románia országmenedzsere szerint, a románok az amerikaiaknál is nagyobb érdeklődést mutatnak a Black Friday után. Costin szerint a PayU Románia az ország online tranzakcióinak több mint felét bonyolítja le, és az online piac 30 százalékos részesedéssel rendelkezik a romániai kiskereskedelemben.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. november 18., 18:14
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Ok!de adózzák is meg az alapján amit nyilatkoztak! Őszintén mi volt jó árban, az a termék amelyik alatt már úgy jelent meg,h stoc epuizat! A többi “árában” volt!!!