Felhívás!

Ludovic Orban kéri, hogy a pénzügyminisztérium fizesse ki tartozásait az állami cégeknek

Ludovic Orban kéri, hogy a pénzügyminisztérium fizesse ki tartozásait az állami cégeknek Gazdaság

Ludovic Orban liberális pártelnök kéri Viorica Dăncilă kormányfőt, hogy szólítsa fel Eugen Teodorovici pénzügyminisztert az állam cégekkel szemben felhalmozott adósság haladéktalan kifizetésére. Orban szerint ugyanis a pénzügyminiszter “zárolja” a vállalatok pénzét, és szándékosan halogatja az áfából befolyt összegek visszafizetését.

Orban közleményt juttatott el az Agerpres hírügynökséghez, amelyben azt írja, hogy Teodorovici “a vállalatok pénzét lopja, hogy a bevételi terv megvalósításával büszkélkedhessen, miközben már nincs pénze arra, hogy a Dăncilă-kormány meggondolatlan költekezéséit fedezze.”

A PNL elnöke szerint a pénzügyminiszternek fogalma sincs a versenyszféra működéséről és önkényesen visszaél a legfontosabb gazdasági szereplők pénzével, mert júniusban még a visszaigényelt áfa-összegek egy részletét sem fizette vissza az állam a vállalatoknak, mert azt a pénzügyminisztérium más célokra használta fel.

“Felkérem Viorica Vasilica Dăncilát, hogy szólítsa fel a pénzügyminisztert, hogy a törvénynek engedelmeskedve haladéktalanul fizesse ki az állam tartozásait azon válallatoknak, amelyek a román gazdaság haladását biztosítják” – olvasható Ludovic Orban közleményében.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.