Hirdetés
Hirdetés

Cîţu: a románok által eddig látott legnagyobb összeggel emeljük a nyugdíjakat

Cîţu: a románok által eddig látott legnagyobb összeggel emeljük a nyugdíjakat Gazdaság

2020-ban “a románok által eddig látott legnagyobb összeggel nőnek a nyugdíjak” – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Florin Cîţu pénzügyminiszter.

Hirdetés
Hirdetés

“Az első pillanattól kezdve megmondtuk, hogy növelni fogjuk a nyugdíjakat 2020-ban és ma is kijelentem: igen, Romániában nőni fognak a nyugdíjak 2020-ban. A nyugdíjpont értéke az eddigi legnagyobb összeggel fog nőni. A Szociáldemokrata Párt (PSD) soha nem emelte ekkora összeggel a nyugdíjakat, annak ellenére, hogy kormányzásuk idején a nemzetközi gazdasági helyzetnek – tehát nem nekik – köszönhetően egymást követték a gazdasági fellendülés időszakai” – hangsúlyozta Cîţu.

Nyomatékosította, hogy a nehéz gazdasági világhelyzet ellenére a PNL-kormány nem csak a nyugdíjakat, hanem a gyermeknevelési pótlékot is növeli.

“Kihívom Ciolacu urat (Marcel Ciolacu, a PSD ügyvivő elnöke – szerk. megj.), hogy nevezzen meg egy másik európai országot, amely hasonló erőfeszítésekre képes gazdasági válság idején: növeli a nyugdíjakat és a gyermekpénzt is” – fűzte hozzá a pénzügyminiszter.

Florin Cîţu azonban nem volt hajlandó elmondani a sajtótájékoztatón, hogy a kormány hány százalékkal növeli a nyugdíjpont értékét.

14 százalékos emelés várható

14 százalékkal nő a nyugdíjpont értéke szeptember 1-jétől – olvasható a pénzügyminisztérium honlapján közzétett költségvetésmódosítás-tervezetben.

A jogszabálytervezet szerint a nyugdíjpont értéke a mostani 1265 lejről 1442 lejre nő. Ugyanettől a dátumtól, a minimális szociális juttatás értéke szintén 14 százalékkal, 704-ről 800 lejre emelkedik.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások