Hirdetés
Hirdetés

Az autópiacot is megviselik a koronavírus miatt bevezetett intézkedések

Az autópiacot is megviselik a koronavírus miatt bevezetett intézkedések Gazdaság

Márciusban 6654 új személygépkocsit írattak be Romániában, 32,2%-kal kevesebbet, mint tavaly, amikor 9813 volt a márciusban bejegyzett új autók száma, derül ki az Európai Autógyártók Egyesülete (ACEA) által pénteken közzétett adatokból.

Hirdetés
Hirdetés

Az ACEA adatait idéző Gépkocsigyártók és Importőrök Egyesületének (APIA) közleménye rámutat, hogy miután 2020 első két hónapjában a csökkenés viszonylag mérsékelt volt (7,5% januárban és 7,4% februárban), márciusban drasztikusan – 55,1%-kal – esett vissza a bejegyzett új személygépkocsik száma. Ez a koronavírus-járvány megfékezése érdekében március közepén meghozott intézkedések miatt következett be.

A statisztika az EU 27 országára, valamint Nagy-Britanniára és a négy EFTA-országra (Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc) terjed ki.

Nyugat-Európában rendkívül nagy volt a csökkenés – 57%-os -, míg Közép- és Kelet-Európában valamivel mérsékeltebb – 38,2%-os.

A legnagyobb visszaesést 2019 márciusához képest Olaszország regisztrálta (-85,4%), majd Franciaország (-72,2%), Spanyolország (-69,3%) és Ausztria (-66,7%) következik.

Romániában a csökkenés 32,2%-os volt tavaly márciushoz viszonyítva, negyedéves viszonylatban pedig 2,9%-os.

Európa szintjén a negyedéves visszaesés 27,1%-os.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. április 17., 14:21
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ro mániát nem viselte meg annyira, mert itt csak a “menők” vesznek új autót☆
  Jobb lenne a roncsprogram helyett kamatmentes részletre lehetne autót vásárolni! Ja a DAE is 0% legyen!!!!

 • User
  Dátum: 2020. április 17., 22:23
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ezentúl még kevesebbet vesznek…ha nem viszik le az árakat konzerves dobozokba rakhatják ecetben és jó sok tormával.De ez a helyzet lesz az ingatlanokkal is mert nincs vásárlóerő ,elapadtak a pénzforrások külföldön ,vannak akiknek még kellett pár tízezer euró hogy befejezze a házépítést vagy nagyobba költözzön ,a tulajdonosok ragaszkodnak a megálmodott árakhoz ,az ingatlanok leromolnak,az autók állásukban is leértékelődnek/még vannak 2018 -as eladatlan autók is!/