Hirdetés
Hirdetés

1,9 millió eurós állami támogatást kap a Tarom légitársaság

1,9 millió eurós állami támogatást kap a Tarom légitársaság Gazdaság

1,9 millió euró állami támogatást kap a Tarom légitársaság a koronavírus-járvány okozta károk fedezésére. Az erről szóló rendeletet csütörtökön írta alá a szállításügyi miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

Sorin Grindeanu egy Facebook-bejegyzésben emlékeztetett, az Európai Bizottság néhány nappal ezelőtt úgy ítélte meg, hogy a segítségnyújtás összhangban áll az EU szabályozásával és jóváhagyta azt. Az 1,9 millió eurót a 2020. július 1-je és december 31-e között a pandémia miatt keletkezett károk fedezésére használhatja a Tarom.

Emellett az EB megvizsgál egy másik, szintén a Tarom által benyújtott igénylést mintegy 85 millió euróra vonatkozóan, amelyet átszervezési támogatásként hasznosítana a vállalat – áll Grindeanu bejegyzésében.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. május 6., 11:07
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Na várjunk csak a ,nemzeti’ micsodákkal!
  A Petrom az nemzeti ,ugye?Petrol Romania.Aztán az egész mindenség az osztrák OMV tulajdona ,vagy franchise rendszerben működik.A Dacia a Renaulté,Marokkóban,Kínában is gyártják!Globalizáció van itt ,mi az hogy nemzeti?

 • User
  Dátum: 2022. május 6., 16:58
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Egy üzleti társaság nem a büszkeségről szól ,hanem a profitról!!Ha nincs profit ,akkor úgy vagyunk vele mint a mondásban…x rul ,de büszkén.Amúgy ki is adta el a Malév -ot?
  Segítek …a büszke baloldali böszme és tsai!

  • User
   Dátum: 2022. május 6., 18:28
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Így van, de mi van, ha nem adja el, akkor meg a köznép fizetné a veszteségeket. Mint itthon. Van amiben jó, ha benne van az állam és segíti, hogy megfizethetőbb legyen, de a repülés pont nem ide tartozik. Ráadásul nagyon ritka eset, amikor az állam jobban gazdálkodik és jobban vezet egy vállalatot, mint a piaci szereplők. Gondolom mindenki tudja és látja mi történik az állami intézményeknél, vállalatoknál: felpuffasztott személyzet, lassú munka, bürokrácia, nem számít a veszteség, mert a fizetés úgy is jön, stb. Egy párszor talán érdemes kisegíteni az ilyen cégeket, hátha talpra állnak, de mindezt évtizedeken keresztül tenni pénzkidobás és a közember szembeköpése.