Felhívás!

Tizenegy megye nevezett be

Tizenegy megye nevezett be Cseperedő

Több mint másfél ezer alkotást küldtek be az óvodások és kisiskolások az országos meseillusztrációs rajzpályázatra, melyet a sepsiszentgyörgyi Balassi Intézet Magyarország Kulturális Központja és a Vadon Egyesület hirdetett meg partnerségben a Bod Péter Megyei Könyvtárral, a Benedek Elek-emlékév keretében.

A szervezők közölték, 11 megye 102 tanintézményéből összesen 1552 meseillusztráció érkezett. A pályamű elkészítéséhez a nagycsoportos óvodások és kisiskolások 10 megadott mese közül választhattak, és technikai megkötés nélkül alkothattak.

Az ünnepélyes díjazás és kiértékelő helyszíne a Vadászati Múzeum volt. A jelenlévőket Demeter János, a Vadon Egyesület ügyvezető igazgatója, Szebeni Zsuzsanna, a sepsiszentgyörgyi Balassi Intézet vezetője és Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója köszöntötte.

A Miklós Mária művészetekért felelős szaktanfelügyelő, Fábián Kinga rajztanár, Ferencz Boglárka designer, Nagy Tímea könyvtáros és Szebeni Zsuzsa alkotta zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen színvonalas illusztrációk közül kellett kiválasszák a legjobbakat. Összesen 33 gyereket díjaztak, Farkas Alpár vargyasi óvodás és Tőke Balázs Szilamér csíkszeredai kisdiák Benedek Elek-díjat, Toró Zenkő Anna sepsiszentgyörgyi tanuló és Aflat Darius Adelin segesvári óvodás Balassi-különdíjat vehetett át. A meseillusztrációkból nyílt kiállítás május 30-ig tekinthető meg a Bene-házban.

A szervezők köszönetet mondanak a támogatóknak: Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatalának, Kovászna Megye Tanfelügyelőségének, a Kovászna Megyei Kulturális Központnak, a Choco Pack Kft.-nek és a Székelyföldi Legendáriumnak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.