Felhívás!

Mert olvasni jó!

Mert olvasni jó! Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár ez alkalommal is két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Csuromvíz

Balázsy Panna könyvében minden a víz körül forog. „Sziasztok! Szentesi Szandra vagyok, és egész szerencsés, mert a 3. B-be járok, jófejek az osztálytársaim (a fiúk nem mindig), az osztályfőnököm (általában), sőt még a szüleim és a tesóm is. Imádom a fagyit (a csíkos-kétgombócost apával) és a csőnacit (kivéve színházban). Nálunk épp minden a víz körül forog, mert beneveztünk a környezetvédelmi versenybe. Olyan jó lenne nyerni! Na, most megyek, mert annyi minden van: gyakorolni a pohárkoncertre, almát vinni a hajléktalan bácsinak, kideríteni, hogy Juci miért olyan fura, bagolylevest főzni… Szerintem olvasd el ezt a könyvet, és megérted! :-)”

(Forrás: a könyv fülszövege)

Palkó és apa. Vonaton, repülőn, biciklin

Susanne Weber könyvében Palkó és apa folyton együtt lógnak! Hol a dinókiállítást nézik meg oviszünetben, hol spagettit ebédelnek medvecukorral, hol meg különleges fagyikat rendelnek – például baníliát vagy joggert! Húsz melegszívű, aprócska ovis történet egy kisfiúról és egy apukáról, Susanne Göhlich tündéri illusztrációival – a könnyebb és nevetősebb hétköznapokért!

(Forrás: www.moly.hu)

Mindkét könyv kölcsönözhető a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gyermekrészlegén. Online katalógusukban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt az online.kmkt.ro címen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.