Felhívás!

Tehetséges táncos

Tehetséges táncos Cseperedő

Konnát Barbara a Váradi József Általános iskola hatodik osztályos diákja, három éve versenyszerűen táncol a Gyermekek Palotája Love to dance tánccsoportjában. Tehetségét több országos és nemzetközi díj bizonyítja, a Pro Tv Românii au talent nevet viselő tehetségkutató műsorában négy igen szavazattal jutott tovább a következő fordulóba.

– Nagyon jó érzés volt ott lenni. Ezzel elsősorban magnak is bizonyítottam, hogy képes vagyok rá. Tudtam, hogy jól sikerült a produkció, de nem gondoltam, hogy ennyire megdicsérnek a zsűritagok – mesélte a Barbi.

Harmadikos korától táncol, s már az első országos szintű táncversenyén második helyen végzett és megnyerte a kategória táncosa címet. 2019-ben világbajnoki ezüstérmet nyert a Love to dance tánccsoporttal, tavaly szóló kategóriában a világbajnoki elődöntőn második helyen végzett s magas pontszámmal továbbjutott a világbajnokságra a profi ligába. A televíziós fellépés azonban nem hasonlít a versenyekhez.

– Ez teljesen más, mint egy fellépés vagy verseny. A színpadon felállsz, mosolyogsz és igyekszel jól teljesíteni, de itt be kell töltsd a teret, teljes szívedből kell táncolj – magyarázta.

Barbara egy őstehetség, Molnár Enikő táncoktató már az első órán látta, hogy különleges lánnyal hozta össze a sors.

– Harmadik osztályban, a második félévtől megkérdezte a tanítónő, hogy nem vállalnám-e el az osztályban a táncoktatást. Igent mondtam, s már az első órán felfigyeltem Barbi mozgására. Azonnal felismertem, hogy ez a lány veleszületett tánctehetséggel rendelkezik. A harmadik órán odaadtam a telefonszámom, s megkértem, hogy adja át a szüleinek. Az édesanyja fel is hívott, egy kávé mellett elbeszélgettünk és elmondtam, hogy Barbara kivételes tehetséggel született s szeretném felvenni a versenycsoportomba. Elmondtam azt is, hogy ez sok munkával és lemondással jár. Gondolják át, beszéljék meg s jelezzenek vissza. Így került a csapatomba. Kiemelném, hogy a 30 tanítványom közül ő az egyedüli, aki úgy került be a versenycsapatba, hogy nem volt táncos tapasztalata. Tudtam, hogy meg fogja állni a helyét. Kezdetben csapatban dolgozott, két éve szólózik is – magyarázta a tanára.

A szorgalom és kitartás meghozta gyümölcsét. A díjak, elismerések mellett a Pro Tv tehetségkutató műsorának stábja is felfigyelt rá és meghívták az előválogatásra.

– Kaptam egy üzenetet egy számomra ismeretlen nőtől, és leírta nekem levélben, hogy tehetségeket keresnek és meghívnának engem is a válogatásra. A szüleimmel és Enikővel közösen úgy döntöttünk, hogy szerencsét próbálok – mesélte Barbi.

– Látták több helyen a videóját és felkérték, hogy menjen el az előválogatásra. Ez tavaly nyáron volt. Az adás koreográfusának az volt a kérése, hogy egy régebbi, jól begyakorolt produkcióval menjünk. Fontos kiemelni, hogy ez nem olyan, mint egy verseny. Itt nem számít a technikai alap, az a lényeg, hogy az, amit a színpadon csinál, jól mutasson, és a nézők kíváncsiak legyenek rá. A múlt vasárnapi adásban már egy új produkcióval lépett fel – magyarázta az oktató.

Barbi minden fellépés előtt lámpalázzal küzd, de amint elkezd táncolni, elpárolog az izgatottság, és átadja magát a zenének, a táncnak.

– A táncosoknak sok mindenre oda kell figyelniük. Elsősorban arra, hogy tökéletesen táncoljanak, hogy bejárják a színpadot és mosolyogjanak. Ez nehéz feladat. Az olyan tehetséges táncosoknál, mint Barbi, ezek belülről jönnek, nem kell külön odafigyeljenek erre – mondta Molnár Enikő.

Hozzátette, Barbi karrierjében ez egy nagy dobbantás, várják az értesítést, hogy mikor lesz a következő forduló. Folyamatosan dolgoznak, készülnek a versenyekre.

Barbara szabadidejét táncolással, rajzolással és zenehallgatással tölti. Arra a kérdésre, hogy felnőttként mivel szeretne foglalkozni, gondolkodás nélkül válaszolt.

– Tánccal szeretnék foglalkozni. Koreográfus szeretnék lenni vagy tánccsoportot működtetni, mint Enikő. Olyan szeretnék lenni, mint Enikő – mondta mosolyogva.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások