Felhívás!

Országos öttusa-bajnokság

A Napsugár gyermeklap és az Apáczai Csere János Elméleti Líceum május 20–22-én szervezi meg Kolozsváron a 10. Napsugár Öttusa Országos Bajnokságot harmadik osztályos diákok számára.

A Napsugár oly sok elméleti, főképp az anyanyelvhez, a gyermek­irodalomhoz és a népköltészethez kötődő kisiskolás rendezvény kezdeményezőjeként és szervezőjeként ezúttal a gyermekek egészségét, sportszeretetét, játékkedvét és csapat­szellemét szeretné fejleszteni, erősíteni.

A 2010 őszén elindított Napsugár Öttusa Bajnokság – a járványidőszak miatt két év kihagyás után – idén tizedik kiadásához érkezett, amelyre 11 megye 14 településének képviseletében 18, egyenként 4 fős csapat jutott tovább. A 72 harmadik osztályos versenyzőt 36 tanító és testnevelő tanár

készítette fel és kíséri el Kolozsvárra, a legutóbbi, 2019-es országos döntő aranyérmes csapatának iskolájába, az Apáczai Csere János Elméleti Líceumba.

A csapatoknak ügyességi akadálypályán, célba dobásban, helyből távolugrásban, egyensúlyozásban és váltófutásban kell összemérniük erejüket. Nem kiemelkedő sportteljesítmények elérésére törekednek, hanem gyermekközösségeink mozgósítására.

A Napsugár vidám, játékos öttusa-bajnoksága erősíti közösségünk testi-lelki egészségét, összetartását, erkölcsi és életerejét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.