Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szórványprogram a Mikóban

Szórványprogram a Mikóban Cseperedő

Az elmúlt időszakban szórványprogramot indított útjára a Székely Mikó Kollégium 6. C osztályának közössége a medgyesi Református Egyházközséggel karöltve. E program keretében az elmúlt hétvégén a mikós diákokkal Medgyesre látogattunk, és az ott élő magyar diákokkal találkoztunk.

Hirdetés
Hirdetés

Székely Zoltán református lelkipásztor vezetésével egy közös medgyesi városnézés során végigsétáltunk a város ódon utcáin, megismerkedve a szász kultúrájáról nevezetes település impozáns látványosságaival és szépségével is, többek között megcsodálhattuk a Rosenhauer-házat, a Forkesch-tornyot és a Harangok tornyát, sétánkat a Szent Margit evangélikus templom meglátogatásával zártuk, amely az egyik legnagyobb gótikus stílusban épülő erdélyi szász erődtemplomként van számontartva.

Székely Eli-Anna tiszteletes asszonynak köszönhetően megismerkedhettünk a református gyülekezeti diakóniával. Minden diák a gyülekezet nyugdíjas asszonyainak a kézimunkáiból gondosan összeállított szeretetcsomagban részesült. A vendégfogadóink meglepetésajándékaként megtekintettük Oscar Wilde ,„A boldog herceg” című művéből készült előadást a S’art R-vient de l’âme Nemzetközi Kulturális Egyesület művészeinek az előadásában. Ellátogattunk a Hermann Oberth Emlékházba is. A tudós nevéhez fűződik az Oberth-effektus kidolgozása, amelynek lényege, hogy a rakéták és űrhajók nagy sebességnél nagyobb hatásfokkal működnek. Ramf Dan történész érdekfeszítő tárlatvezetésének köszönhetően számos hasznos információval gazdagodtunk az űrhajózás és a holdra szállás történetéből, megcsodálhattuk az űrhajós gyakorlóruhát, a Buran űrsikló, a V2 és a Saturn V rakéták modelljeit és megismerkedhettünk az űrhajósok eledelével is.

A vasárnapi istentiszteleten a medgyesi diákokkal közösen rövid műsort mutattunk be, így fejezve ki köszönetünket a szeretetteli vendégfogadásért.

A kirándulásunk során, útközben megtekintettük a kőhalmi várat, és meglátogattuk Segesvárt is. A szórványprogramunk júniusban a medgyesi diákok Háromszékre történő látogatásával folytatódik.

Köszönetünket fejezzük ki a támogatóinknak – Kovászna Megye Tanácsa, a medgyesi Református Egyházközség, valamint a Székely Mikó Kollégium vezetősége és Szülői Bizottsága – akiknek a segítségével megvalósulhatott ez az értékes, és mindannyiunk számára hasznos szórványprogramunk.

Dr. Kinda Eleonóra programfelelős

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük