Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

RÖVIDEN Sport

Hat érem a karatékáknak

Május 7-én Târgovișten rendezték a shito-ryu Román-kupát, amelyen 21 klub 325 versenyzője mérte össze erejét. A kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate klubot 12 versenyző képviselte, Bartók Csaba és Vajik Csaba edzők tanítványai kumite versenyszámban tették próbára magukat. A verseny remekül sikerült számukra, 2 ezüst- és 4 bronzéremmel gyarapították gyűjteményüket. Pénzes Csiszár Fruzsina (minikadét, -42 kg) és Bán Krisztián (kadét, -55 kg) másodikként végzett, míg Bartalis Bernadett (minikadét, +48 kg), Prefac Emilia (kadét, +55 kg), Csávási Rita (kadét, +55 kg) és Bartók Réka (kadét, -55 kg) harmadik lett. „Gratulálunk a dobogósoknak és azoknak is, akiknek ezúttal nem sikerült érmet szerezni, három versenyzőnek például ez volt az első komolyabb megmérettetése. Köszönjük a szülői támogatást!” – fogalmazott lapunknak a két sensei.

Frankfurtba került az EL-trófea

A német Eintracht Frankfurt nyerte az Európa Liga 2021/22-es kiírását, miután a sevillai fináléban 1–1-es döntetlent követően a tizenegyespárbajban 5–4-re legyőzte a skót Glasgow Rangerst. A német csapat 1980-ban a sorozat elődjének tekinthető UEFA Kupa elhódítása után ért ismét csúcsra a nemzetközi porondon, míg a skót csapatok mind a négy eddigi fináléjukat elveszítették a második számú kupasorozatban, amelyben a Rangers 2008 után maradt alul ismét. Az Európa Liga 2009 óta íródó történelmében az Eintracht Frankfurt az első német csapat, amely megnyerte a sorozatot. Az Eintracht hét győzelemmel és hat döntetlennel bizonyult az El-sorozat legjobbjának, a csoportkörben az Olimpiakosz, a Fenerbahce és az Antwerp előtt végzett, majd az egyenes kieséses szakaszban sorrendben a Real Betis, a Barcelona és a West Ham United gárdáját búcsúztatta.

A német klubok egyébként is régóta vártak nemzetközi sikerre – kivéve a Bayern Münchent. Legutóbb 1997-ben nyert német együttes a bajorokon kívül, igaz, akkor két kupában is ők lettek a legjobbak. A BL fináléjában a Borussia Dortmund 3–1-re nyert a Juventus ellen, míg az UEFA kupában a Schalke 11-esekkel bizonyult jobbnak a szintén olasz Interrel szemben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük