Felhívás!

Meseíró-pályázat

Meseíró-pályázat Cseperedő

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége meseíró-pályázatot hirdet a magyar népmese napjához kapcsolódva Kárpát-medencei diákok és pedagógusok számára. A pályázat címe: A láthatatlanná tevő maszk. Mesék a koronavírus megjelenése utáni iskoláról.

A pályázat célja olyan alkotások megszületésének ösztönzése, amelyek a koronavírus megjelenése utáni, mindaddig ismeretlen élethelyzeteket (karantén, távoktatás, digitális eszközök térnyerése, távolságtartás és egyéb óvintézkedések, fenyegetettség stb.) dolgozzák fel a mese sajátos eszközeivel. A pályázat nem szab terjedelmi korlátokat, csupán műfaji és tematikus keretet. Pályázhatnak 2–12. osztályos diákok, pedagógusjelöltek (egyetemisták) és gyakorló pedagógusok. Az írásokat október 18-ig kell beküldeni pdf. vagy doc. formátumban a kollozsofia@rmpsz.ro címre.

A levélben fel kell tüntetni a pályázó adatait, diákok esetén: név, iskola, osztály, kapcsolattartó szülő/pedagógus; míg tanárok, tanítók esetén: név, iskola, beosztás, szak. A legügyesebb pályázókat oklevélben és tárgyi jutalomban részesítik, a meséket gyűjteményes kötetben közölik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.