Felhívás!

Arany- és ezüstoklevél

Arany- és ezüstoklevél Cseperedő

Miklós Evelin Tímea jelenleg a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskola ötödikes diákja, az elemi osztályokat az ozsdolai Kun Kocsárd Általános Iskolában végezte, ahol tanítónője javaslatára több versenyen is részt vett. Legutóbb a Mesék szárnyán és a Számok szárnyán nevet viselő többfordulós online vetélkedőbe kapcsolódott be, ahol – a napokban közölt eredmények szerint – első, illetve második díjat szerzett.

– Evelin színes egyéniség, kreatív, jól kommunikál közösségben. Szinte minden tantárgyversenyen részt vett az I–IV. osztályban, mindig kiemelkedő eredménnyel. Több országos és regionális díjat nyert képzőművészeti alkotásokkal: rajzzal, fényképmontázzsal különböző tematikákban: az iskola és a család bemutatása, környezetvédelem, meseillusztráció, természetképek. Nagyon jó érzékkel mutat be lírai és prózai irodalmi műveket egyaránt. Megyei díjat nyert versmondásból. Minden iskolai előadáson megmutatta tehetségét beleéléssel és tökéletes magyarsággal előadott szerepeiben. Ötletes, humoros egyénisége mindenkit elvarázsol – jellemezte volt tanítványát Felcser Ibolya tanítónő.

Mindkét verseny ötfordulós volt, a versenyfeladatokat október, december, január, február és március hónapokban kapták a tanulók, melyeket az iskolában ezért felelős tanító néni, Bartók Irén vett át a postáról, és küldte vissza az összes megoldást.

– A Mesék szárnyán nevű verseny a szövegértést, szókincsbővítést, helyesírás fejlesztését tűzte ki célul, ezért a feladatok igénylik az alapos figyelmet, és főleg a logikára alapoznak – magyarázta a pedagógus. – A Számok szárnyán vetélkedő a matematika megszerettetését, a logikus gondolkodás fejlesztését célozza. Mindkét verseny lényege, hogy a versenyző tudja alkalmazni a megszerzett tudást a tankönyvízű szövegkörnyezeten kívül, váratlan és érdekes problémahelyzetekben. Igen fejlett összpontosítást, logikus gondolkodást, az apró részletekre is kiterjedő figyelmet követelő feladatsort kell megoldani. Talán a legnagyobb kihívást éppen ennek az újfajta megközelítésnek megfelelő gondolkodásmód használata jelenti. Mivelhogy Evelin szereti a szokatlan, kreativitást igénylő feladatokat, ezeken a versenyeken is sikeresen vette az akadályokat.

A vetélkedő eredményeit a napokban közölték a szervezők. Evelin nagyon örült, amikor felbontotta a borítékot, és benne volt az arany- és az ezüstoklevél. 

– Nagyon szeretem a kihívásokat, a versenyeket. Mindig arra törekszem, hogy a legjobb tudásom szerint teljesítsek. A matek mellett több versenyen is részt vettem, például a Kányádi Sándor nevét viselő versmondó vetélkedőn és a Vidám Verseny Versmondó Versenyén is. Jelenleg Kézdivásárhelyen, a Molnár Józsiás Általános Iskola ötödik, intenzív angol osztályába járok. Azért választottam ezt az osztályt, mert szeretnék jól megtanulni angolul – mondta Evelin.

Kedvenc tantárgya a magyar, a zene, a sport, a biológia és a matematika. Szeret rajzolni, énekelni és lovagolni, a természetben lenni, sétálni, kirándulni. Szabadidejében játszik a kutyájával, biciklizik, jégkorcsolyázik, görkorcsolyázik, és a konyhában is szeret tevékenykedni, sütni-főzni is szokott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.