Mese az egész világ

Mese az egész világ Cseperedő

Szeptember 2-30. között harmadik alkalommal szervezik meg a Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivált a sepsiszentgyörgyi Tipe Tupa Egyesület koordinálásával. Ennek részét képezi az az illusztrációs alkotótábor is, melyet Bikfalván szerveztek meg a héten grúziai, magyarországi és hazai szakemberek és családjaik részvételével. Az itt készült alkotásokból aukcióval egybekötött kiállítás nyílik szeptember 2-án Sepsiszentgyörgyön.

Szabó Enikő szervező tájékoztatása szerint, idén négy megye városaiban és falvaiban is mesélnek a rendezvény meghívottjai. Meséket hallgathatnak a gyerekek, felnőttek, családok, tereken, könyvtárakban, múzeumokban, tanintézményekben, templomokban, vendéglőkben, kávézókban és kocsmákban is. Szeptember elsején Bikfalván, 7-én Sepsiszentgyörgyön, 14-én Ikafalván, 22-én Sepsiszentgyörgyön a Kafka kertben, 28-án pedig Kézdivásárhelyen kerül sor a Meseláng nevet viselő közösségi mesemondásra. Hétfőn, 18 órától, a Bod Péter Megyei Könyvtárban kerül bemutatásra Boldizsár Ildikó: Holle anyó birodalma című könyve, ezt megelőzően, 10-16 óra között, Szegedi Katalin illusztrációs műhelybe várja az érdeklődőket.
A 2016-ban elindított Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál a népmesék népszerűsítését, bejárását, a bennük rejlő évszázadokon át öröklődött életbölcseletet, tapasztalatokat és üzenetek kibontását, megértését, gyakorlatba ültetését tűzte ki céljául – emelte ki Szabó Enikő. Hozzátette, a rendezvénysorozat szeptember 30-án, a Magyar Népmese Napján zárul. „Időszerű, hogy Benedek Elek szülőföldjén rendezzük meg e fesztivált, mely méltó folytatója kíván lenni Elek apó munkásságának, a mesék éltető erejének népszerűsítésével, mi több, a mesék bölcsességének átadásával. Ehhez mi adatközlő és nemzetközi mesemondókat, mesekutatókat a Metamorphoses Meseterápiás Módszert és a Mesepszichológiát hívjuk segítségül” – hangsúlyozta Szabó.
A Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál programja a rendezvény Facebook oldalán követhető.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.