Felhívás!

Középiskolások vetélkedtek

Középiskolások vetélkedtek Cseperedő

Magyarságismereti vetélkedőt szerveztek január 23-án, hétfőn a magyar kultúra napja tiszteletére a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum tanárai.

Az immár ötéves hagyománnyal rendelkező verseny idei jelmondata az 50 éve elhunyt zeneszerzőtől, Kodály Zoltántól származik: „Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.”

A versenyen részt vevő diákoknak széles körű tudásról kellett tanúbizonyságot tenniük, hiszen több területről is kaptak kérdéseket, feladatokat: magyar történelemből, irodalomból, tudományokból, képzőművészetből, zenéből és sportból.

Idén 11 középiskolás csapat, összesen 44 diák nevezett be a vetélkedőre. A több mint 3 órás megmérettetésen a IX. B osztály Arany család nevű csapata győzött. Csapattagok: Kádár Alexandra, Kertész Anna, Kónya Ingrid és Tusa Laura. Második helyezett a X. B osztály Deákék csapata lett: Balogh Zoltán, Cseh Domokos, Deák Gellért Gedeon és Juga János Botond. Harmadik díjat nyert a XII. D osztály Nyelvápolók csapata: Barabás Kinga, Jonica Mónika, Menyhárt Réka és Szántó Annamária. Dicséretben részesült Barabás Boglárka, Gál Imre, Jánó Andrea Kinga és Szilaj Márk Róbert a IX. B osztályból. Mindannyiuknak szeretettel gratulálunk!

Molnár Juliánna

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.