Környezetismeretből jeleskedtek

Március első hetében először szervezték meg megyei szinten az Ember és környezet című és témájú tudományos diákkonferenciát. A szervezőknek nagy elégtételt jelentett a széles körű részvétel, 15 szentgyörgyi, baróti, illetve kézdivásárhelyi iskolából 60 tanuló mutatott be különböző témájú dolgozatokat.

A megyei nevelési kalendáriumban szereplő versenyt ebben a formában eddig csak országos szinten és középiskolásoknak szervezték meg, most azonban a Váradi József iskola biológia szakos tanárai, Végh Éva és György Károly a szaktanfelügyelő, Bartók Enikő támogatását is bírva úgy gondolták, a még jobban motiválható, lelkesedő gimnazistáknak is felkínálják a lehetőséget, hogy elmélyüljenek egy szabadon választott témában. Legtöbben a házikedvenceik életmódját, menüjét, viselkedését vették górcső alá, de volt, aki arról értekezett, hogyan kímélhetjük környezetünket, hogyan tudják az állatok az időjárást megjósolni, a levegőszennyezettség mértékét vizsgálták, vagy az állatok okozta betegségeket leltározták. Bár a dolgozatok bemutatásakor meglátszott, hogy a gyermekek beszédkészségén még van fejlesztenivaló, a rendezvényt mindenképpen sikeresnek értékelik a szervezők, különösen a légköre az, ami elégtételt nyújtott nekik.
A verseny két szekcióban zajlott, öt-hatodikosok és hét-nyolcadikosok versengtek egymással, és mivel a különböző jellegű, témájú dolgozatokat igen nehéz volt összehasonlítani, több első díjat, illetve dicséretet is kiosztottak. Az elsők könyvjutalomban részesültek.
A mostani jó tapasztalatok alapján a versenyt jövőre is megrendezik, idejében lehet tehát nekifogni a felkészülésnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.