A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Környezetismeretből jeleskedtek

Március első hetében először szervezték meg megyei szinten az Ember és környezet című és témájú tudományos diákkonferenciát. A szervezőknek nagy elégtételt jelentett a széles körű részvétel, 15 szentgyörgyi, baróti, illetve kézdivásárhelyi iskolából 60 tanuló mutatott be különböző témájú dolgozatokat.

A megyei nevelési kalendáriumban szereplő versenyt ebben a formában eddig csak országos szinten és középiskolásoknak szervezték meg, most azonban a Váradi József iskola biológia szakos tanárai, Végh Éva és György Károly a szaktanfelügyelő, Bartók Enikő támogatását is bírva úgy gondolták, a még jobban motiválható, lelkesedő gimnazistáknak is felkínálják a lehetőséget, hogy elmélyüljenek egy szabadon választott témában. Legtöbben a házikedvenceik életmódját, menüjét, viselkedését vették górcső alá, de volt, aki arról értekezett, hogyan kímélhetjük környezetünket, hogyan tudják az állatok az időjárást megjósolni, a levegőszennyezettség mértékét vizsgálták, vagy az állatok okozta betegségeket leltározták. Bár a dolgozatok bemutatásakor meglátszott, hogy a gyermekek beszédkészségén még van fejlesztenivaló, a rendezvényt mindenképpen sikeresnek értékelik a szervezők, különösen a légköre az, ami elégtételt nyújtott nekik.
A verseny két szekcióban zajlott, öt-hatodikosok és hét-nyolcadikosok versengtek egymással, és mivel a különböző jellegű, témájú dolgozatokat igen nehéz volt összehasonlítani, több első díjat, illetve dicséretet is kiosztottak. Az elsők könyvjutalomban részesültek.
A mostani jó tapasztalatok alapján a versenyt jövőre is megrendezik, idejében lehet tehát nekifogni a felkészülésnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.