Váradi Napok

Váradi Napok Cseperedő

Március 4-8. között zajlott a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola diákjainak az Iskola másként hete. Változatos, érdekes tevékenységsorozatot szerveztek a tanítók, osztályfőnökök a gyerekek számára. Minden egyes nap újat hozott: közösségformálás, kézügyesség, az egészségmegőrzés, a szépérzék fejlesztése és az ismeretszerzés területén.

Az első félév végéig kellett megtudni a tanulóktól, hogy milyen tevékenységeken vennének részt, mi érdekli őket, hogy az óhajok részben megvalósuljanak. A program összeállításában teljesen szabad kezet kaptak az intézmények. Biztos vagyok benne, hogy minden tanító, tanár megpróbálta kihozni a legjobbat ebből a hétből. A diákok tudják, hogy mi érdekli őket. Ez az a hét, amikor egymástól is tanulnak. Más kedvelt tevékenységeket is bemutathatunk egy ilyen héten. Varázsolhatjuk vidámmá, lendületessé ezt azt öt napot. A programokat közösen is megvalósíthatják a pedagógusok más civil szervezetekkel, ifjúsági és sportegyesületekkel, kulturális és tudományos intézményekkel.
Az Iskola másképp hetét a Váradi Napok rendezvénysorozata zárta. A XV. Váradi Napok mottója „A barát olyan ajándék, amit te adsz önmagadnak”. Az elemisek egymás közt cseréltek osztályt és tanítót. Együtt tartottak tevékenységeket, valamint kézműveskedtek. Várkonyi Eszter Locs-Pocs meséjével szórakoztatta az elsősöket. Aztán mindannyian a Kelekótya együttes koncertjén szórakoztak. Az V-VIII. korosztály diákjai sokoldalú pontszerző tevékenységeken vettek részt. A napot közös Flashmob indította az iskola udvarán, ahol az iskola osztályközösségei a barátságról üzenetet kellett írjanak, azt héliumos lufikkal felengedték a Queen: We Are The Champions című dalra, amikor a friends szót meghallották. Ezt követően sakkverseny, Sudoku, rubikkocka-verseny, karaoke, készítsünk gipszből makettet, lóti-futi, kvíz, gombfoci bajnokság, Barátság-kupa, floorball, élő könyvtár, kreatív kézműves, kapcsolatok kémiája, élménypedagógia játékok, figyeljük meg a napot tevékenységek voltak. A nap végén kihirdették a pontszerzések alapján a legvagányabb osztály díjat. Az iskola pszichológusa Szilágyi Andrea a Váradi Napok összefogó személye, kezdeményez, bátorít és támogat a tevékenységek megvalósításában. A szórakozás, csapatépítés és ismeretgyűjtés nem hiányzott ebből a hétből.

Péter Kinga,
Váradi József Általános Iskola

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.