Felhívás!

Iskolakezdők, figyelem!

Iskolakezdők, figyelem! Cseperedő

Az oktatási tárca közzé tette az előkészítő osztályba való beiratkozás menetét. A beiratkozás első szakasza március 4–22. között zajlik.

Ezt megelőzően február 25-én minden tanintézményben kifüggesztik az induló előkészítő osztályok számát és az iskolakörzeteket. Ezt követően az oktatási intézmények nyílt napokat tartanak, melynek keretében az érintett szülők és diákok betekintést nyerhetnek az iskola életébe, hétköznapjaiba, választ kaphatnak felmerülő kérdéseikre.

Március 4–22. között zajlik az előkészítő osztályokba való beiratkozás első szakasza. A típuskérést a tanintézmény titkárságán kell benyújtani, de a szülők online is kitölthetik a formanyomtatványt, majd az iratkozási periódus alatt bármikor bevihetik az iskolákba a szükséges iratokat. Elsőként az iskolakörzetben lakó gyerekek beiskolázása történik meg, és csak a fennmaradó helyekre vesznek fel körzeten kívüli jelentkezőket. Háromszéken csak a megyeközpontban és Kézdivásárhelyen jelöltek ki iskolakörzeteket. A beiratkozás első szakaszának eredményeit március 29-én függesztik ki. Április 2–8. között szervezik meg a második beiratkozási szakaszt az üresen marad helyekre, amikor azok a gyerekek jelentkezhetnek, akik valamilyen oknál fogva kimaradtak.

A törvény értelmében a 2019. augusztus 31-éig hatodik életévüket betöltő gyerekeket kötelező iskolába íratni. A szeptember 1. és december 31. között hatodik évüket betöltő gyerekeket is beírathatják szüleik, ha a szintfelmérő eredménye azt mutatja, hogy pszichoszomatikus fejlődésük megfelelő.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.