Felhívás!

Mert olvasni jó!

Mert olvasni jó! Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár ez alkalommal is két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Lámpaoltó Pöttyös néni

Kiss Noémi regényben egy ikerpár mindennapjai elevenednek meg. Amália és Dodó a Kolumbusz utcában laknak. És hogy ki Pöttyös néni? Talán boszorkány, vasorrú bába? Furfangos, hóbortos öreg, aki mindig tettre készen a város felett lebeg? Bors néni vagy Csudálatos Mary távoli rokona? Egy biztos: pöttyös a pongyolája, felhőn lakik, fő foglalkozása pedig a lámpaoltás. De ért ő mindenhez, amire a gyerekek vágynak… Dodó, Amália és Pöttyös néni csodálatos kalandokat és bonyodalmakat élnek át Budapesten, Zuglótól a Római partig, a Margitszigettől a Füvészkertig. Nem a Marson, hanem a Duna felett! Kiss Noémi első gyerekeknek szóló regényét, Nagy Norbert csodálatos illusztrációival fűszerezve az óvodás és kisiskolás gyerekeknek ajánljuk.

Zuhanórepülés

Wéber Anikó könyvének főszereplője, Ádám különleges gyerek, és egy különleges, zárt iskolában, az Erődben tanulja meg, hogyan nézhet szembe önmagával.

Te mennyire szeretsz döntéshelyzetben lenni? Mennyire szeretsz felelősséget vállalni? Ádám imád a háztetők szélén egyensúlyozni. Olyankor mindenki őt figyeli, mégis elrejtőzhet a mutatvány mögé. A vakmerősége eltakarja előle az igazi félelmeit. Mert dönteni nehéz. Ha döntesz, akkor lépned kell! Hátra vagy előre. Zuhanni vagy láthatatlanná válni…

Wéber Anikó könyvében az olvasó is dönthet: a könyv közepén a történet kettéágazik, és választhatunk, hogy melyik úton követjük Ádámot. A rejtélyes Erőd minden titkát azonban csak akkor ismerjük meg, ha Ádámot mindkét útján végigkísérjük… (Forrás: www.moly.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.