Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Diákkórusok versenye

Ma (pénteken) a Plugor Sándor Művészeti Líceumban szervezik meg a megyei szintű kórusolimpiát. Külön csoportba versenyeznek az elméleti és a művészeti iskolák énekkarai. Minden páros évben az általános, páratlanban a líceumi diákok számára szervezik a vetélkedőt, így idén a 9–12. osztályosok mérik össze tudásukat. Az alapszabály szerint azok a kórusok jutnak tovább a megyeközi szakaszra, akik 97 pont felett teljesítenek. A megyeközi megmérettetésen Beszterce-Naszód, Szeben, Brassó, Hargita, Maros és Kovászna megyék legjobb diákkórusai közül a két kategória győztesei kapnak meghívást az országos döntőre.

Matekosok hétvégéje

Az elmúlt hétvégén szervezték meg a gimnáziumi és középiskolás diákok számára a matematika tantárgyolimpiász körzeti szakaszát, külön a vidéki és a városi tanulók számára. Az Adolf Haimovici Matematika Verseny keretében a 9–12. osztályosok mérték össze tudásukat. A falusi diákok számára szervezett matematika tantárgyversenyen idén 135-en oldották meg a tételsort, és 37-en érték el a megyei szakaszra való továbbjutáshoz szükséges 14 pontot. A városi tanintézményekben tanuló diákok legalább 16 pontra kellett teljesítsenek, hogy részt vehessenek a megyei rangú versenyen. A 387 gimnazista közül 126-an, a 141 középiskolásból 41-en tettek eleget ennek a követelménynek. Az Adolf Haimovici-verseny 79 résztvevőjéből 47-en teljesítettek 15 pont fölött, és jutottak tovább a megyei szakaszra.

Rajzok az első randevúról

Baróton gyermekrajz-kiállítás tette színesebbé a Házasság heti rendezvénysorozatot. A Gaál Mózes-iskola épületében kiállított rajzokat VI. osztályos tanulók készítették, a kiállítás az Anya és apa első találkozása című rajzpályázatra küldték be. A kiállítást Bogyor Izabella nyitotta meg, majd Dénes Edit aligazgatónő kiosztotta a díjakat: Baló Ádám rajza III. díjas lett, Tókos Klementina Krisztina II. díjat kapott, míg Molnár Kinga Krisztina az I. díjat vehette át. Jutalomképp Krisztina egy vacsorajegyet is kapott ajándékba, melyet szülei a Party Pub vendéglőben használhatnak fel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük