Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Felvételi kilencedik osztályba

Július 10-én kerül sor a nyolcadikosok kilencedik osztályba való számítógépes elosztására, a bejelölt opciók alapján. Mint ismeretes, a felvételi általános 80 százalékát az abszolváló vizsgán szerzett jegyek számtani középarányosa, 20%-át pedig a tanuló 5-8. osztályban elért tanulmányi átlaga teszi ki.

Hirdetés
Hirdetés

Háromszéken a legmagasabb felvételi jegy 9,99, melyet a Mihai Viteazul Líceum egyik diákja ért el. A magyar ajkúak közül a Székely Mikó Kollégium egyik tanulója teljesített a legjobban, felvételi jegye 9,84, s ezzel a  megyei listán a harmadik helyen áll.

A héten a nyolcadik osztályt végzett tanulók és szüleik, az osztályfőnök jelenlétében, kitöltötték a beiratkozási űrlapokat, bejelölve a kiválasztott osztályok kódszámát, vagy elektronikus úton továbbították azokat az iskolának. Ezeket az adatokat beviszik a számítógépes adatbázisba, július 3-7. között történik az adatok leellenőrzése, majd 10-én kerül sor a számítógépes elosztásra. A diákoknak július 13-20. között kell beiratkozniuk abba az iskolába, amelyikbe az elosztás nyomán bekerültek. A beiratkozáshoz szükséges a kérés, a személyazonossági igazolvány, a keresztlevél másolata, a képességvizsga eredményeit tartalmazó igazolás, az 5-8. osztályok anyakönyvi kivonata, amelyben szerepel a négy év általánosa és orvosi igazolás.

Azon tanulók, akik nem iratkoznak be abba a középiskolába, ahová elhelyezte a számítógép, vagy valamilyen okból kifolyólag nem vesznek részt a felvételi első fordulójában, július 30. és augusztus 3. között lesznek elosztva a fennmaradt helyekre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.